Kulinarski savet: Kako da pileće belo meso bude sočno - Men`s Health

Kulinarski savet: Kako da pileće belo meso bude sočno

Belo meso često je suvo i mnogima nije najomiljeniji izbor. Ipak, ako znate kako pripremiti piletinu, meso će zadržati svoju sočnost. Pripremite marinadu kojom ćete premazati meso za sočan, ukusan i hrskav doživljaj.

SASTOJCI

Pola šoljice meda; Malo vode; kašičica mlevene crvene paprike; Dve supene kašičice jabukovog sirćeta; jedna i po kašičica soli; jedna kašičica crnog bibera.

Ukusan ručak: Hrskava piletina sa krompirićima (VIDEO)

PRIPREMA

Zagrejte rernu, pomešajte sastojke i stavite u rernu dok se smesa ne ugrije, odnosno, pojave se mehurići na površini. Izvadite i ostavite sa strane. Meso posolite i pobiberite i stavite na papir za pečenje. Namažite meso s pripremljenom marinadom. Pecite meso oko pola sata, a zatim ponovno premažite. Ostavite da se peče još 10-ak minuta dok meso ne bude pečeno do kraja, a kada je spremno za serviranje, premažite još jednom marinadom pre posluživanja.

Izvor: Stvar ukusa.rs

Pročitajte i  Evo koje namirnice ne treba da jedete za doručak
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *