Miris proleća na tanjiru: Šnicle sa mladim krompirićima - Men`s Health

Miris proleća na tanjiru: Šnicle sa mladim krompirićima

SASTOJCI

  • čen belog luka
  • so
  • 2 kašičice karija
  • čili u prahu
  • 5 kašika ulja
  • 800 g mladih krompirića
  • 200 g krem sira (20 % masti)
  • 150 g kiselog mleka, punomasnog
  • biber
  • aleva paprika
  • 3 grančice nane
  • 4 šnicle od svinjskog vrata (po 150 g)

Navalite na ugljene hidrate: 5 namirnica koje možete da jedete bez griže savesti

PRIPREMA

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Iseckati beli luk i izmešati ga sa solju, karijem, čilijem i tri kašike ulja. Krompire iseći i izmešati s pripremljenom marinadom. Izručiti na pleh s peki papirom i peći oko 50 minuta. Izmešati sir, kiselo mleko, so, biber i alevu papriku. Iseckati nanu i umešati u umak od sira. Pržiti šnicle na dve kašike ulja, sa svake strane po pet minuta. Posoliti i pobiberiti na kraju prženja, pa servirati uz krompir sa umakom od sira.

Izvor: Stvar ukusa.rs

Pročitajte i  Snaga voća: Limun kao izvor energije
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *