Snaga crvenog mesa: Teleće šnicle u sosu - Men`s Health

Snaga crvenog mesa: Teleće šnicle u sosu

SASTOJCI

  • 600 g telećeg mesa od buta
  • suvi začin,
  • malo aleve paprike
  • 30 g oštrog pšeničnog brašna
  • 1 kašika ajvara (nije obavezno)
  • 3-4 kašike ulja
  • 1 dl vina
  • nekoliko čenova belog luka

Pročitajte i 8 razloga da jedemo crveno meso

PRIPREMA

Teleće meso isecite na šnicle, pa „istucite” tučkom za meso. Brašno pomešajte sa alevom paprikom. Svaku šniclu (samo jednu stranu) uvaljajte u tu mešavinu. Na zagrejano ulje stavite šnicle – najpre pobrašnjenu stranu, a potom okrenite na drugu (sa svake strane pecite dva-tri minuta). Pospite suvim začinom, podlijte vodom i dinstajte polupokriveno na laganoj vatri 25-30 minuta. Popotrebi podlivajte vodom. Kada meso omekša, dodajte ajvar, naseckani beli luk i vino, pa još malo prodinstajte. Poslužite uz prilog od povrća, rezance ili mlade krompiriće.

Izvor: Stvar ukusa.rs

Pročitajte i  Slanina ipak zdrava namirnica?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *