Ponos italijanske kuhinje: Pasta primavera - Men`s Health

Ponos italijanske kuhinje: Pasta primavera

Pogledajte i Kako da skuvate savršenu pastu?

SASTOJCI

  • 450 grama testenine u obliku mašnica
  • 3 šargarepe, oljuštene i isečene na tanke trake
  • 2 tikvice srednje veličine, isečene na trake
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 1 žuta paprika, iseckana na trake
  • 1 crvena paprika, iseckana na trake
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • kašika bibera
  • 15 čeri paradajza, prepolovljena
  • 3 kašike rendanog parmezana
  • začini po želji (bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, žalfija…)

JEDITE KAO CEZAR: Stari rimski recept savršenog ukusa

PRIPREMA

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U plehu pomešajte ulje, povrće, posolite, pobiberite i dodajte začine. Polovinu povrća prebacite u drugi pleh i ravnomerno rasporedite. Pecite povrće u zagrejanoj rerni i dok šargarepa ne omekša, oko 20 minuta. Nakon 10 minuta pečenja promešajte povrće. Testeninu kuvajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 8 minuta. Procedite je, ali ostavite jednu šolju vode u kojoj se kuvala testenina. Pomešajte u velikoj činiji kuvanu testeninu i pečeno povrće, a zatim dodajte paradajz i čašu vode u kojoj se kuvala pasta. Po želji začinite testeninu i pospite je parmezanom.

Izvor: Stvar ukusa.rs

Pročitajte i  Napravite sami svoju energetsku poslasticu
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *