Slasni pečeni but sa premazom od meda - Men`s Health

Slasni pečeni but sa premazom od meda

SASTOJCI

  • 2,5 kg svinjskog buta sa kožurom
  • so, biber
  • 2 kašike meda
  • 10-12 karanfilića
  • 2 kašike jakog senfa
  • pomorandža

Pogledajte i 6 razloga zašto su slanina i kobasice savršena kombinacija

PRIPREMA

Rernu zagrejati na 200 stepeni. Svinjsko meso oprati i osušiti u kuhinjskoj krpi. Kožuru unakrst zaseći. Meso natrljati solju i biberom.  Pečenje špikovati karanfilićima i peći u rerni oko 150 minuta. Posle 30 minuta preliti sa malo vrele vode. U toku pečenja, meso više puta prelivati sokom od pečenja. Pomešati senf sa medom. U toku poslednjih 20 minuta pečenja, meso više puta premazivati ovom mešavinom. Pre nego što počnete da sečete meso, ostavite ga da se odmori najmanje 15 minuta. Pomorandžu oprati, obrisati i iseći na kriške. Pečenje služiti sa kriškama pomorandže i po želji servirati sa salatom od svežeg ili kiselog kupusa.

Izvor: Stvar ukusa.rs

Pročitajte i  Mršavljenje "povremenim postom"
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *