Svako jutro jedno jaje... Ukusni Benedikt recept - Men`s Health

Svako jutro jedno jaje… Ukusni Benedikt recept

SASTOJCI

8 jaja + 4 žumanceta

4 kašičice soka od limuna

8 režnjeva slanine

4 zemičke, prepolovljene malo

Vorčester sosa

prstohvat bibera

prstohvat soli

kašičica sirćeta

kašika vode

200 g putera + 2 kašike

Otkrijte i Zašto svaki muškarac treba da jede više žumanaca?

PRIPREMA

Naravite sos holandez – na pari istopite žumanca, sok od limuna, biber, Vorčester sos i kašiku vode. Sve promešajte i dodajte dve kašike putera. Ako sos počne da se zgušnjava, dodajte još vode. Mešajte dok se puter ne istopi i dodajte so. Napunite šerpu vodom i zagrejte je dok ne počne da struji, a zatim dodajte sirće. Polako razbijte jaja i stavite u vrelu vodu. Jaja bi trebalo da se poširaju oko 1,5 do 3 minuta. Izvadite jaja iz vode pomoću kašike sa rupicama i stavite ih na topao tanjir. Pogledajte i Kako poširati jaja. Dok se jaja poširaju, ispržite slaninu i zagrejte pogačice. Na zagrejane polovine pogačica namažite puter, pa stavite preko slaninu i poširana jaja. Prelijte pripremljenim sosom i dekorišite po želji.

Nutricionisti otkrivaju: 8 “masnih” namirnica koje treba češće da jedete

Izvor: Stvar ukusa.rs

Pročitajte i  Paket stiže u automobil umesto u poštansko sanduče
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *