Najbolji lek protiv mamurluka - Men`s Health

Najbolji lek protiv mamurluka

Ovaj koktel koji će vas sprečiti da “umrete” jutro posle osmišljen je u saradnji sa profesorom Tomom Sandersom iz The Natural Hydration Council-a. Svi smo mi imali bar jednom najgadniji mamurluk na svetu, bez obzira da je to zbog toga što “ne znamo gde je granica” ili jednostavno loše podnosimo alkohol, ovo piće će vam za sat vremena oterati i najgori mamurluk.

OTERAJTE MUČNINU
Uzmite 10 kriški svežeg đumbira i kuvajte ih 10 minuta u 750ml vode, a zatim tu vodu procedite. Naučno je dokazano da se đumbirov sastojak, 6-džindžerol, bori protiv osećaja mučnine.

POVRATITE GLIKOGEN
Sada dodajte čašu soka od pomorandže u taj miks. Fruktoza će vam obezbediti energiju i povećati brzinu lučenja toksina u telu, bez insulinskog šoka koji inače dobijate kada mamurni jedete slatkiše.

HIDRIRAJTE MOZAK
U već postojeći misk đumbira i soka od pomorandže, rastvorite dva parmacetamola ili aspirina. Lekovi koji ubijaju bol mogu da spreče skuljanje mozga koja se javlja kao posledica dehidratacije alkoholom.

PONIŠTITE CUGU
Ako vam je prethodna noć bila baš teška, vaša jetra će i ujutru obrađivati alkohol. Zbog toga dodajte i malo vitamina B6.

TERAPIJA ELEKTROLITIMA
Sad bi trebalo da se zamene elektroliti koje ste izgubili tokom prethodne noći kroz znoj u prepunom klubu. U apoteci možete da potražite Dioralyte i ubacite dve kesice u vaš “koktel”

POSLEDNJE UPORIŠTE MAMURLUKA
Sada sve ove sastojke dobro promešajte i popijte ceo “koktel” u roku od sat vremena, neka vam tempo bude 250ml na svakih 15 minuta.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *