UŽINA KOJA TOPI KILOGRAME: 3 ukusne salate koje ćete obožavati - Men`s Health

UŽINA KOJA TOPI KILOGRAME: 3 ukusne salate koje ćete obožavati

Ukoliko ste rešili da se zdravije hranite, polako uvodite zdrave obroke. Evo naših predloga, za koje smo sigurni da će vam se dopasti, piše Stvarukusa.

1. KINOA S POVRĆEM I KURKUMOM

Pre pripreme kinoe, isperite zrna jer sadrže saponin, gorku supstancu koja može da vam pokvari ukus.

Pravila za kuvanje kinoe su jasna – 1 šolja kinoe 2 šolje vode. Voda sa kinoom se stavi da proključa, pa se smanji jačina vatre. Kuva se 20- tak minuta.

Užina koju ćete obožavati: Kombinacija namirnica za brzu izgradnju mišića!

SASTOJCI  

  • 1 šolja kinoe
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 manja glavica brokolija
  • malo suvog grožđa
  • 1 kašičica kurkume
  • 3 kašike masinovog ulja
  • so, biber

PRIPREMA

1. Skuvajte kinou i brokoli koji ste predhodno iskidali na manje cvetiće.

2. Izrendajte luk i šargarepu na krupnije.

3. Sjedinite povrće sa kinoom, dodajte suvo grižđe i kurkumu. Dodajte ulje, posoilte, pobiberite i promešajte.

2. ZELENA SALATA S CRVENIM KUPUSOM 

Ukusna, hranljiva i puna boja.

SASTOJCI

  • 1 veza zelene salate (iseckana)
  • pola manje glavice crvenog kupusa (iseckanog)
  • 1 šargarepa (izrendana)
  • pola jabuke (isečene ka kocke)

ZA PRELIV

  • 4 kašike ulja
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • pola kašike meda
  • 1 čene sitno iseckanog belog luka

Priprema je veoma jednostavna – sve sastojke sjedinite, prelite i promešajte. Može li šta jednostavnije?

Za oporavak mišića: Salata sa krastavcem i komoračem

3. SALATA S GRILOVANIM PATLIDŽANOM 

SASTOJCI 

  • 1 patlidžan isečen po dužini
  • 1 crni luk isečen na kolutove
  • 3 čena belog luka
  • susam 
  • 2 kašike ulja
  • so, biber

PRIPREMA

1. Patlidžan i luk sa malo ulja izgrilujte. Posolite

2. Stavite na tanjir, pobiberite, stavite malo susama, ulja i bibera po želji.

Pročitajte i  Letnja hrana koja će vam pomoći da nabildujete mišiće!
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *