Ako želite da smršate, ovih 5 namirnica ne smete da jedete posle 19h! - Men`s Health

Ako želite da smršate, ovih 5 namirnica ne smete da jedete posle 19h!

1. PRŽENE KROMPIRE

Masna, teška hrana je bogata kalorijama i masnoćama, ali i teško padne na želudac pa joj je potrebno više vremena da se svari, zbog čega ćete se ujutro osećati umorno i tromo, odnosno nenaspavano. Ako ste kasnije uveče gladni, umesto kalorične, masne hrane poput prženih krompirića izaberite manji sendvič sa piletinom.

Saznajte i 5 namirnica koje bi trebalo da izbegavate uveče

2. CRVENO MESO

Kao i masna hran, i crveno meso teško pada na želudac zbog čega je veća verovatnoća da nećete moći da zaspite. Crveno meso je najgori izbor, ali i velika porcija piletine ili svinjetine imaće isti loš učinak. Ne morate u potpunosti da izbegavate belančevine, samo pazite da jedete krto meso u malim količinama, poput pilećih prsa.

3. LJUTA HRANA

Uživanje u ljutoj hrani posle 19 sati može da vas košta dobrog sna. Osim toga, (pre)začinjena hrana stvara neki oblik korozije u želucu te često uzrokuje nadutost i probavne smetnje, naročito ako pola sata nakon konzumiranja takve hrane mirujete.

4. TESTENINA

Testenina je jedan od najkaloričnijih ugljenih hidrata, pa tako u jednoj porciji testenine možemo konzumirati čak 400 i više kalorija, a one se najviše skupljaju na predelu stomaka. Testenina će manju štetu napraviti ako je konzumirate ranije tokom dana.

Želite savršene trbušnjake? Izbegavajte ovih 5 namirnica!

5. ČOKOLADA

Ne samo da je čokolada puna kalorija i šećera, nego sadrži i kofein koji može uzrokovati nemiran san. Čokolada nas ne čini sitim, pa ako žudite za čokoladom, ne mora da znači da ste gladni, nego da jednostavno imate potrebu za slatkišima. Bolji izbor biće topli čaj ili čaša čokoladnog mleka.

Izvor: Zadovoljna

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/


Pročitajte i  Piva koja niste probali
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *