Da li lubenica može da ublaži upalu mišića? - Men`s Health

Da li lubenica može da ublaži upalu mišića?

ISTRAŽIVANJE
Španci su testirali veoma fit muškarce, tako što su im dali da rade naporne treninge sa biciklom. Nakon treninga svi ispitanici su pili pola litra soka od lubenice, koji je napravljen od sveže lubenice (koja je stavljena u blender). Ova količina “soka” od lubenice bila je dovoljna da se obezbedi 1.17 grama citrulina, amino kiseline koja se može naći u lubenici, ali je nema “u skoro svim ostalim prirodnim namirnicama”, bar tako tvrde naučnici.

REZULTAT
Ispitanici koji su pili lubenicu, imali su znatno manje upale mišića u prva 24 sata, nego kada su nakon treninga pili drugi voćni koktel koji nije sadržao citrulin. Ovde se mora nagovestiti da konzumiranje veće količine citrulina nije dalo bolje rezultate.

PAR PROBLEMA
U navedenoj studiji učestvovalo je samo sedam ispitanika, a oni sami su ocenjivali pragove svog bola. Zbog ovoga je veoma teško baš naučno tvrditi da će lubenica pomoći i vama.

Ukoliko želite samo da isprobate ovu taktiku moraćete da smeljete u blenderu više manje jednu trećinu lubenice (bez kore naravno), ukoliko želite da dobijete tačno pola litra ovog soka.

Pročitajte i  Testosteron maksimum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *