Nutricionisti savetuju: Ako želite da smršate, izbegavajte ovih 7 namirnica - Men`s Health

Nutricionisti savetuju: Ako želite da smršate, izbegavajte ovih 7 namirnica

Ukoliko želite da se rešite viška ne treba da jedete masnu i prerađenu hranu, ali za neke namirnice sigurno niste znali da loše utiču na vašu liniju, piše Stvarukusa.

Saznajte i 7 najvećih laži nutricionista

SENDVIČ SA ŠUNKOM

Već se neko vreme zagovara da doručak treba da bude jak i da je jedan od najbitnijih obroka, ali nisu sve namirnice koje jedete ujutru zdrave. Niko nema ništa protiv slanine i jaja, ali šunka i drugi suhomesnati proizvodi koje koristite za sendviče su prepuni zasićenih masti, natrijuma i drugih aditiva koji su veoma štetni po organizam. Sendvič sa šunkom ili bilo kojom drugom salamom će vas ujutru možda zasititi, ali vam neće dati nikakve hranljive sastojke niti energiju za početak dana. Prema najnovijim istraživanjima utvrđeno je da ljudi koji jedu prerađeno meso oko 160g dnevno (oko tri viršle) imaju čak za 44 procenta više šanse da obole od kancerogenih bolesti.

SUPA IZ KONZERVE ILI KESICE

Ima li išta lepše od tanjira tople supe? Ima, ako je ta supica iz konzerve ili kesice. Naime, nivo soli u kupovnim supama je toliko visok da se može desiti da vam odmah skoči pritisak. Pored soli tu su i ostali nezdravi sastojci kao što su veštačke boje i ukusi koji se stavljaju u te namirnice.

9 tajni nutricionizma: Bez poštovanja ovih pravila nema mršavljenja

SMOOTHIE

Ovi hranljivi napici spadaju u zdravu hranu, međutim ukoliko želite da smršate čaša smoothija može da poremeti vašu dijetu, jer je prepuna kalorija.

“Smuti je svakako zdraviji od bilo kog gaziranog pića, ali pitanje je koliko su neki od ovih napitaka dobri. Ukoliko ste smoothie kupili negde i ne znate šta je sve u njemu verovatno ćete pored zdravih uneti i neke nezdrave sastojke prepune šećera”, kaže nutricionista Bond.

Pročitajte i  3 mita o hrani

BELI HLEB, PASTA I BELI PIRINAČ

Zbog visokog nivoa šećera koje sadrže ove namirnice i čak 75 odsto manje nutrijenata nego žitarice sa celovitim zrnom posle konzumiranja belog hleba, paste ili belog pirinča vrlo brzo ćete ponovo osetiti glad i poriv da ponovo pojedete nešto.

Šta jedu nutricionisti: 7 obroka gotovih za 5 minuta!

KOKICE

Kokice su proglašene za zdrave grickalice koje imaju vrlo malo kalorija, ali ukoliko ih presolite, dodate istopljen puter ili šećer onda se vaša zdrava grickalica pretvara u kalorijsku bombu.

BELA ČOKOLADA

Ovaj slatkiš nije prava čokolada, jer ne sadrži kakao koji je jako zdrav zbog visokog nivoa antioksidanasa. Tako da ukoliko želite da se zasladite bolje izaberite najtamniju čokoladu sa preko 60 odsto kakaa, a nikako njenu bledunjavu verziju.

Nutricionistički trik: Sipajte 2 kašike ovoga u kafu i gledajte kako se salo topi

GAZIRANA PIĆA

Ništa vam ne vredi da pijete nezaslađenu kafu ili čaj ako ćete popiti limenku koka-kole koja prednjači sa čak sedam kašičica šećera u 330ml. Isto važi i za druge gazirane sokove. Zato ukoliko želite da sačuvate liniju, ali i lep osmeh, umesto kupovnih sokova i gaziranih pića pijte vodu ili čaj.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *