Za oporavak mišića nakon treninga: Fenomenalni jesenji smoothie s bundevom - Men`s Health

Za oporavak mišića nakon treninga: Fenomenalni jesenji smoothie s bundevom

U periodu rane jeseni dolaze određene namirnice, koje su zapravo odlični antioksidanti i izvori energije. Otkrijte neverovatan obrok za oporavak mišića nakon treninga. 

Ovaj recept za smoothi na bazi bundeve je odličan izvor energije i pomaže u oporavku tela nakon napora.

Bundeva ima umirujuće dejstvo na organizam, a bogata je vlaknima i drugim zdravim nutrijentima. Ako preferirate hladnije napitke, ovom smoothiju dodajte kocku leda za potpuni užitak.

Pogledajte i Kalorični obroci za jače i veće mišiće

SASTOJCI

  • 1/2 šolje pirea od bundeve
  • 2 manje šargarepe
  • 1 jabuka
  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 2 banane
  • 3 urme
  • 2 kašičice konoplinog semena
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica melase
  • 1/2 kašičice đumbira
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • 1.5 šolje vode
  • šaka leda (po želji)
  • 1 doza proteina u prahu (po želji)

PRIPREMA

Sve sastojke stavite u blender i miksujte ih na najvećoj brzini dok sastav ne postane kremast.

Za najbolji početak dana: fantastičan jutarnji šejk od banane i jagode

NUTRITIVNE VREDNOSTI (bez proteina u prahu)

Kalorije: 841

Ugljeni hidrati: 183 grama

Proteini: 17 grama

Masti: 11,5 grama

Omega 3: 1,66 grama

Vlakna: 30 grama

Kalcijum: 247 miligrama

Gvožđe: 8,2 miligrama

Magnezijum: 334 miligrama

Kalijum: 2529 miligrama

Selen: 21 mikrogram

Cink: 4,1 miligram

Vitamin B1: 0,51 miligram

Vitamin B2: 0,46 miligram

Vitamin B3: 5,4 miligram

Vitamin B5: 2,9 miligram

Vitamin B6: 1,51 miligram

Holin: 88 miligrama

Folati: 126 mikrograma

Vitamin C: 38 miligrama

Vitamin E: 3 miligrama

Vitamin K: 40 mikrograma

Nakon treninga: Šejk koji bilduje mišiće!

BCAA AMINO KISELINE

Izoleucin: 0,62 grama

Leucin: 1,14 grama

Valin: 0,82 grama

D.R.

Pročitajte i  7 začina u borbi protiv raka
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *