Izbegnite je kad god možete: Ova hrana izaziva veoma neprijatan zadah - Men`s Health

Izbegnite je kad god možete: Ova hrana izaziva veoma neprijatan zadah

Redovno posećujete stomatologa, perete zube dva puta dnevno, koristike i konac za zube, nikad ne zaboravljate da očistite i jezik, a ipak… svaki put kad treba da se poljubite za trenutak oklevate u strahu da će vaš neprijatan zadah upropastiti sve.

Ovo je veoma čest problem, zbog čega otkrivamo koje su namirnice jedan od najvećih krivaca.

BELI I CRNI LUK

Luk je definitivno na vrhu svake liste namirnica koje izazivaju halitozu (neprijatan zadah iz usta), ističe Lisa Harper Maloni sa Stomatološkog koledža u Teksasu.

Otkrijte 6 načina da neutrališete zadah od crnog luka

Problem je u tome što jedinjenja koja se nalaze u crnom i belom luku ostaju u ustima, a potom se apsorbuju u krvotok i isparavaju dok izdišemo.

KAFA I ALKOHOL

Alkoholna pića i kafa stvaraju idealne uslove za razvoj bakterija u usnoj duplji. Takođe isušuju više nego što mislili, pa dovode do manjka pljuvačke u usnoj duplji i do toga da se bakterije duže zadržavaju.

MLEČNI PROIZVODI

Mleko je odlično za telo, ali kada je reč o u usnoj duplji, to baš i nije slučaj. Bakterije koje normalno žive na jeziku se, naime, hrane aminokiselinama iz mlečnih proizvoda, što za posledicu ima neprijatan zadah.

Pogledajte Napitak koji otklanja neprijatan zadah

TUNJEVINA U KONZERVI

Morska hrana prilikom oksidacije postepeno menja miris, a kada dođe u kontakt s bakterijama na jeziku problem postaje još veći.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *