#Instant mišići: 5 načina da brže izgradite moćne trbušnjake - Men`s Health

#Instant mišići: 5 načina da brže izgradite moćne trbušnjake

Nije bitno koliko naporno radite u teretani i koliko ste varijacija trbušnjaka i izdržaja do sada uradili. Ključ uspeha pre svega leži u promeni režima ishrane.

U nameri da dostignete željeni cilj, poslušajte savete renomiranog kondicionog trenera brojnih NBA igrača Stiva Hesa.

BALANS U KONZUMACIJI UGLJENIH HIDRATA

Nemojte se u potpunosti odreći ugljenih hidrata, već ih kombinujte sa proteinima i zdravim mastima koje će vam dati neophodnu energiju nakon treninga. Kada treniramo, glikogen koji se nalazi u našim mišićima se troši i potrebna mu je obnova. Tada na scenu nastupaju proteini koji obnavljaju mišićna tkiva. Konzumacija ugljenih hidrata sa visokim glikemijskim indeksom pomaže u sintezi proteina i stimuliše insulin koji utiče na rast mišića.

Vlaknasti ugljeni hidrati poput sočiva, brokolija i špargle su odlične namirnice ukoliko imate nameru da skinete naslage sa stomaka.

Pogledajte i Koliko masti treba izgubiti da bi se videli trbušnjaci?

JUTARNJI TRENING

Vežbanje u jutarnjim satima ubrzava metabolizam i uspešnije troši kalorije tokom ostatka dana.

Ukoliko želite za kratko vreme izdefinisati trbušnjake pre odlaska na more, radite HIIT treninge dva puta nedeljno u večernjim satima.

Još jedna prednost jutarnjih teninga je i činjenica da ukoliko planiraate trening za kasnije uvek nešto nepredviđeno može da iskrsne. Uz to, u jutarnjim satima ste najodmorniji, a u kombinaciji sa kafom unapredićete protok krvi, koncentraciju i smanjiće bol u mišićima.

JEDITE MNOGO

Kada razmišljate o uklanjanju masnih naslaga sa stomaka da biste izdefinisali trbušnjake, vi zapravo treba da jedete češće.

U toku dana je preporučljivo da imate tri obroka: doručak, ručak i večeru uz nekoliko zdravih užina. Konzumacija hrane tokom čitavog dana sprečava da vaše telo skladišti masne naslage i pomaže da vaš metabolizam bude aktivan celog dana.

Pročitajte i  Pobedite umor pomoću ovih namirnica

Posle jutarnjeg treninga uzmite proteinski šejk, a nakon jednog sata od treninga i obrok bogat proteinima, zdravim mastima i ugljenim hidratima.

Dva sata kanije jedite opet, a onda i pre odlaska u krevet da se ne biste budili tokom noći i jeli nezdravu hranu.

MH saveti: Oblikujte struk i bočne trbušnjake

NEDELJA JE ZA KUVANJE

Ako želite da se često i zdravo hranite, morate da naučite da kuvate. Nedelja bi trebalo da bude dan kada ćete pripremati hranu za ostatak nedelje.

Predstavljamo vam Hesovu listu namirnica koje priprema nedeljom za narednu radnu nedelju:

  • 10 grilovanih pilećih grudi 
  • 10 ćurećih grudi 
  • 5 goveđih odrezaka 
  • porcija riže
  • jam 
  • slatki krompir
  • jaja 
  • ovsena kaša

PIJTE DOSTA VODE

Primetili ste da mišićavi muškarci uvek sa sobom nose flašicu vode. Ako i vi želite da imate moćne trbušnjake morate da steknete ovu naviku.

Ispijanjem vode ne samo da pomažemo digestivnom sistemu već dozvoljavamo metabolizmu da efikasnije funkcioniše.

Verovatno ćete se više znojiti, a to znači da ćete zadržavati manje vode u telu, što će dozvoliti vašim trbušnjacima da se pokažu u najboljem svetlu.

Otkrijte i 8 stvari koje svaki muškarac treba da zna o proteinima

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *