Pobedite pospanost: 8 brzih užina koje odmah podižu energiju - Men`s Health

Pobedite pospanost: 8 brzih užina koje odmah podižu energiju

JABUKE SA PUTEROM OD KIKIRIKIJA

Uvek u svom radnom stolu čuvajte puter od kikirikija, pa kad vas uhvati umor oko podneva, isecite jabuke na kriške i umočite ih u puter od kikirikija. Obilje proteina će vam dati dugotrajnu energiju, a prirodni šećeri iz jabuke će se mnogo sporije sagorevati nego od procesuiranih šećera.

Otkrijte i 10 namirnica koje podižu energiju u svako doba dana

KOMBINACIJA ORAŠASTIH PLODOVA I SUVOG VOĆA

Kombinacija različitih grickalica može biti dobra i loša za vaše zdravlje u zavisnosti šta je vaš izbor. Najzdravija opcija su različiti orašasti plodovi u kombinaciji sa suvim voćem. Ovaj miks će vam obezbediti dobru količinu proteina, vlakana i nezasićenih masti uz dugotrajnu energiju.

Pročitajte i Kako povećati nivo energije

JOGURT I CEREALIJE

Cerealije prelivene jogurtom predstavljaju magičnu kombinaciju ugljenih hidrata i proteina, koja će vam pružiti energiju. Opredelite se za organske žitarice koje sadrže vlakna i svega 7 grama šećera po porciji. Što se tiče jogurta birajte onaj sa malim procentom mlečne masti, a ukoliko želite da zasladite ovaj obrok dodajte jednu kašiku meda.

Pročitajte i 11 najboljih proteinskih užina za građenje ogromnih mišića

EDAMAME

Edamame je pasulj svetlozelene boje i bogat je triptofanom, aminokiselinom koja reguliše vaš apetit.

KOKICE

Kokice sa vrlo malo soli spadaju u kategoriju zdravih ugljenih hidrata. Uz pomoć kokica ćete lako kontrolisati nivo šećera u krvi.

Otkrijte Šta bi trebalo da grickate u toku utakmice

POVRĆE SA HUMUSOM

Kombinacija masti i vlakana obezbediće vašem organizmu nalet energije koja će dugo trajati. Humus je zdrav, ali je kaloričan, pa se držite porcije od 1/4 šolje.

Izaberite različito povrće koje sadrži visok procenat vode, poput krastavca, rotkvice, paradajza i paprike da biste ostali dobro hidrirani.

Pročitajte i  Zvanično najbolja dijeta na svetu: Smršajte uz „Dash“ režim ishrane!

Užina ispod 280 kalorija: 6 najboljih obroka nakon treninga

TVRDO KUVANA JAJA

Jaja predstavljaju magičnu kombinaciju proteina, masti i aminokiseline i sve to uz jedinstveni ukus. Verujemo da ne možete da pripremate kajganu na poslu, pa su tvrdo kuvana jaja savršen izbor za užinu na poslu.

CRNA ČOKOLADA

Kada osetite potrebu za nečim slatkim, uzmite crnu čokoladu koja je puna teobrominom, hemijskom komponentom veoma sličnoj kofeinu. Ukusan zalogaj koji će vas razbuditi i oraspoložiti.

Savet nutricionista: 7 predloga za ukusnu i hranljivu užinu

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *