Zašto se hranimo nezdravo? - Men`s Health

Zašto se hranimo nezdravo?

NIKAKO NE USPEVATE DA ODOLITE GRIUCKALICAMA NA RADNOM MESTU?
Možda uopšte nije kriv vaš slab karakter kada su u pitanju ovi varljivi ali slasni podizači energije, već vaš radni sto! U neorganizovanom radnom prostoru ljudi više podležu konzumiranju nezdravih grickalica, kažu rezultati studije urađene na Univerzitetu u Minesoti.

ISTRAŽIVANJE
Istraživači su želeli da znaju koliko sređen ili neuredan radni prostor utiče na ljude, te su nasumičnim izborom odabrali 34 studenta da učestvuju u ovoj studiji. Studenti su učestvovali u različitim testovima, od kojih je jedan test nudio učesnicima izbor između jabuke ili čokoladice po napuštanju određenog radnog prostora.

REZULTATI
Dok je 67 odsto učesnika koji su bili u uredno sređenoj prostoriji izabralo je jabuku, 80 odsto onih koji su bili u neurednoj prostoriji izabralo je čokoladicu.

ZAŠTO?
Pitanje koje se nameće jeste – iz kog razloga se opredeljujemo za zdravu hranu kada su nam kancelarije urednije? Naučnici tvrde da organizovan radi prostor podstiče ljude da donose razumnije i bolje odluke.

Međutim, interesantan podatak do koga su naučnici došli tokom studije je da nesređen radni prostor, tačnije pretrpan, povećava kreativnost, zbog čega je ovakav prostor prozvan kreativnim haosom.

Pročitajte i  Ovo su namirnice koje sprečavaju nadimanje stomaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *