7 namirnica koje NIKAKO ne treba da jedete za doručak - Men`s Health

7 namirnica koje NIKAKO ne treba da jedete za doručak

KUPOVNI SOK OD NARANDŽE 

Možda ćete pomisliti da je sok od pomorandže dobar za početak dana, ali morate imati na umu da ti sokovi sadrže puno šećera i to naročito oni koji imaju mali udeo voća. Zato je bolje popiti čašu vode i pojesti pomorandžu. Ceo plod će telu dati potrebne vitamine i minerale i vlakna koja će ispuniti vaš želudac i pružiti vam osećaj sitosti.

Saznajte i 7 grešaka koje pravimo kada doručkujemo

PALAČINKE

Često možemo da vidimo u filmovima i serijama kako porodica za doručak jede palačinke ili vafle s prelivom. Ali, to je hrana koju ne bi trebalo da jedemo za doručak. Umesto toga, mnogo je zdravije pripremati žitarice, tost i jogurt sa niskim udelom masnoće ili omlet od belanaca. To će nam dati potrebne proteine i energiju.

KAFA S MNOGO ŠEĆERA

Kafa je mnogima potrebna za početak dana, ali dodaci poput šlaga, pavlake za kafu i puno šećera su kalorijska bomba.

MASNA HRANA

Masna hrana nikada nije najbolji izbor, jer je teška za želudac i posebno je kalorična. Pokušajte da je izbegavate koliko god možete, a naročito ujutro.

Saznajte i 18 najboljih namirnica za doručak svakog muškarca

SLATKIŠI

Volite li ujutru uz kafu da pojedete i kolač? Ostavite ga za kasnije, na primer kao dezert nakon ručka. Doručak sigurno nije vreme za takav izbor hrane.

GRICKALICE

Pune su soli i masti, pa ih nije preporučljivo konzumirati. Pogotovo ujutro i kasno uveče. Ako baš ne možete da se suzdržite, izaberite zdrave grickalice poput komadića sušene jabuke.

BRZA HRANA

Brza hrana je uvek na listi namirnica koje treba da izbegavamo, ako ne želimo da se ugojimo, ali i da narušimo svoje zdravlje.

Pročitajte i  Miris proleća na tanjiru: Šnicle sa mladim krompirićima

Doručak za mršavljenje: Za mesec dana – 5 kilograma manje

Izvor: Vesti-online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *