Lijam Hemsvort: Evo šta će vam se dogoditi kad prestanete da jedete meso! - Men`s Health

Lijam Hemsvort: Evo šta će vam se dogoditi kad prestanete da jedete meso!

Kada zamišljate braću Hemsvort, Krisa i Lijama, za večerom u svom domu u Australiji, sigurno u glavi imate prizor porodičnog uživanja u bezbrojnim mesnim poslasticama. Međutim, najveća poslastica ove porodice, zapravo je pita od spanaća, naročito od trenutka kada je Lijam pre godinu dana, postao vegan. Iako mu je majka vegetarijanka otkad zna za sebe, mlada filmska zvezda okrenula se veganskoj ishrani po ugledu na svog starijeg kolegu, Vudija Harelsona!

Upoznajte se i sa Igre gladi: Vežbaj kao Lijam Hemsvort

„Završavao sam medijsko predstavljanje filma Igre gladi kada sam se ozbiljno prehladio“, priseća se Lijam. Vudi Harelson me je posavetovao da počnem da jedem sveže povrće. „S obzirom da je u pitanju čovek sa više energije od bilo koga meni poznatog, a ujedno i izuzetno fin momak, poslušao sam ga. Od tada se osećam izuzetno i hranim se isključivo na taj način“, kaže Hemsvort. Lijam i Vudi ostali su bliski i spremni su za uloge u novom zajedničkom filmu Duel, čiji je reditelj Kijeran Darsi Smit.

Vidite i Veganska salata sa kinoom i grilovanim lososom

Lijam je svoju novootkrivenu energiju stavio na probu priključivši se kao šesti član jednom jedriličarskom timu na Američkom kupu. „Nisam znao da je tako mnogo snage i koordinacije potrebno za jedrenje“, priznaje zvezda filma Dan nezavisnosti: Nova pretnja.

Kada ne jedri, glumac uživa u surfovanju na severnoj obali Australije sa svojim bratom, Krisom koji je po ugledu na njega i sam počeo da menja način ishrane.

„Počeo je da jede mnogo manje mesa. U toku snimanja filma Tor, jeo ga je u ogromnim količinama, ali je nedavno prestao i krenuo je u potragu za novim načinima nadoknađivanja potrebnih proteina”, kaže Liam!

Pročitajte i  Brza dijeta: Izgubite dva kilograma za tri dana

Pogledajte i 3 tajne vegana koje će vam poslužiti

Probajte Lijamov doručakjutarnji Smoothie!

SASTOJCI

  • nekoliko šaka spanaća
  • malo leda
  • nekoliko jagoda ili borovnica
  • jedna banana
  • puter od badema
  • mleko od badema
  • jedna kašika pomešanih biljnih proteina

PRIPREMA

Nakon što mešavinu izvadite iz blendera, uživajte!

„Ovaj smoothie ujedno je i lep i koristan. Voleo bih da mogu da ga pijem češće u toku dana“, kaže Hemsvort!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *