Šta će vam se dogoditi ako svaki dan pojedete jednu nezrelu bananu? - Men`s Health

Šta će vam se dogoditi ako svaki dan pojedete jednu nezrelu bananu?

Poznato je da banane sadrže ogromnu količinu skroba, a zelene, nezrele banane još veću. Važno je napomenuti da je u pitanju rezistentni skrob, koji se vari drugačije od običnog. U uobičajenim slučajevima, skroz se razlaže na čestice, ali kod zelenih banana to nije slučaj, piše Stvarukusa.

Postoje različiti zdravstveni benefiti koje rezistentni skrob ima da ponudi. On je odličan za mršavljenje, pa ako želite da smršate, obavezno birajte zelene banane. Vlakna nezrelih banana povećavaju osećaj sitosti, što dovodi do smanjenja potrošnje kalorija i smanjena težine.

Saznajte i Jesti “pocrnele” banane ili ne?

Prema rečima istraživača, rezistentni skrob iz zelenih banana takođe sagoreva masti. Ovo se dešava zato što telo ne koristi ugljene hidrate kao gorivo.

Kada telo ne može da koristi ugljene hidrate kao gorivo, on koristi masti. Rezistentni skrob takođe smanjuje nivo insulina u organizmu i sprečava da glukoza prodre u ćelije našeg tela.

Zelene banane su takođe korisne za održavanje digestivnog trakta. Vlakna iz banana postaraće se da imate redovnu stolicu, a digestivni trakt održavaju zdravim pomoću probiotskih bakterija.

21 fantastična stvar koja se dešava u telu kad jedemo banane

Probiotske bakterije iz zelenih banana takođe pomažu kada je u pitanju dijareja i problemi sa debelim crevom. One čak smanjuju šansu od dobijanja raka debelog creva i dovode do bolje apsorpcije kalcijuma.

Zelene, nezrele banane imaju veliku nutritivnu vrednost. One sadrže vitamin B6, vitamin C, kao i velike količine kalijuma. Pošto sadrže i ugljene hidrate, ne preporučuju se dijabetičarima.

Triptofan je takođe jako važna aminokiselina koju banane sadrže.

Šta se dogodi kad 12 dana jedete SAMO banane? (VIDEO)

On pomaže u kontroli promene raspoloženja. Takođe sadrže i mnogo magnezijuma koji je odličan za srce.

Pročitajte i  Džejmi Oliver: "Zašto me nerviraju vegani"

Dakle, jedite po jednu zelenu bananu na dan.

Kako dve banane dnevno deluju na telo?

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *