5 najčešćih grešaka u pripremi kuvanih jaja - Men`s Health

5 najčešćih grešaka u pripremi kuvanih jaja

Saznajte i Još jedan razlog da za doručak pojedete jaje

KORIŠĆENJE POGREŠNE ŠERPE

Nikako ne pokušavajte da skuvate više jaja u maloj šerpi. Osim što se neka neće dobro skuvati, druga mogu da popucaju pod pritiskom, piše Stvarukusa.

NE STAVLJAJTE SIROVA JAJA U PROKLJUČALU VODU

Ako mislite da ćete tako skratiti proces kuvanja, varate se. Pravilo je da jaja uvek kuvate u hladnoj vodi. Tako će temperatura podjednako rasti, jaja će se ravnomerno skuvati i neće pući.

NE KUVAJTE SVEŽA JAJA

Tvrdo kuvana jaja mogu biti nezgodna za ljušćenje. Što su jaja starija, to će se lakše skidati kora sa njih.

Šta će vam se dogoditi ako svaki dan jedete jaja?

PREKUVANA JAJA

Ovo može svakome da se desi, ali ukoliko ne želite da dobijete jaje koje izgleda nejestivo onda nikako nemojte da ga kuvate duže od 10 minuta.

POSLE KUVANJA OPERITE JAJA U HLADNOJ VODI

Kod jaja, ali i drugih namirnica proces kuvanja ne prestaje onog momenta kada sklonite šerpu sa šporeta. Ukoliko ne želite da prekuvate jaja, operite ih u hladnoj vodi odmah posle kuvanja.

Otkrijte i Kako pripremiti jaja Benedikt?

Pročitajte i  KUVAJ PAMETNO: Odličan predlog šta da ponesete za ručak na posao! (VIDEO)
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *