5 namirnica koje treba izbegavati pre konzumiranja alkohola! - Men`s Health

5 namirnica koje treba izbegavati pre konzumiranja alkohola!

SLANE GRICKALICE

Jedna od najgorih stvari koje alkohol čini našem telu je dehidratacija. Grickanje namirnica kao što su kokice, čips ili perece čine naša usta suvim, pa imamo potrebu za dodatnim unosom tečnosti. Tu nastaje problem jer se uglavnom za ublaživanje žeđi uzima alkohol. Umesto toga uzmite neke namirnice koje u sebu sadrže vodu, poput krastavca i lubenice.

Saznajte i Znate li kako alkohol utiče na vežbanje?

SALATE

I dok je zeleno povrće dobro za naše telo na više načina, svi znamo da će nas salata nakon nekog vremena ostaviti praznog stomaka. U tim uslovima dejstvo alkohola se pojačava, pa se zato pre izlaska preporučuje neki izvor proteina, poput piletine koja će se dugo variti i tako usporiti rast alkohola u krvi.

SUŠI

Činjenica je da sirova riba i čašica vodke ne idu zajedno, jer ćete brzo otkriti pravo dejstvo alkohola. Slana riba i piće su dupli izvor dehidratacije, pa ćete sledećeg jutra imati najgori mamurluk u svom životu.

POMFRIT

Ništa ne zvuči tako dobro kao velika porcija pomfrita. Međutim, pomfrit pre odlaska u provod samo će pojačati negativne efekte alkohola kasnije tokom noći.

Saznajte i 5 namirnica koje treba da izbegavate pre seksa

ZAČINJENA HRANA

Ova vrsta hrane će opteretiti vaš stomak kada ste trezni, a zamislite šta će se dogoditi kada uz to dodate i alkohol. Bez obzira koliko volimo začinjenu hranu, treba je izbegavati pre konzumacije alkohola.

D.R.

Pročitajte i  Kombinacija od 5 sastojaka za fit liniju: Najbolji napitak za skidanje masnih naslaga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *