Brzo se sprema i još brže jede: Glazirani pileći batak sa hrskavim povrćem i rižotom - Men`s Health

Brzo se sprema i još brže jede: Glazirani pileći batak sa hrskavim povrćem i rižotom

Pročitajte i Najukusniji ćevapi po receptu Džejmija Olivera!

SASTOJCI

  • pileći batak bez kostiju
  • pola patlidžana
  • 1 paprika
  • pola tikvice
  • 2 šampinjona
  • čen belog luka
  • 2 mlada luka
  • šaka karfiola
  • malo maslinovog ulja
  • 3 kašičice putera
  • pirinač (pre pripreme jela skuvajte pirinač)
  • pivo
  • soja sos
  • susam
  • kari
  • so, biber

PRIPREMA

Isecite piletinu na kockice, pa potom i povrće na krupnije komade. U dobro zagrejan tiganj sipajte malo maslinovog ulja i malo putera. Zatim u tiganj stavite meso, malo promešajte i ostavite da se glazira uz povremeno mešanje.

Pročitajte i Brz i ukusan obrok: Gurmanske pivske kobasice sa pireom i senfom (VIDEO)

U drugi vreo tiganj stavite kuvani pirinač, malo vode i kari, pa sve posolite i pobiberite po ukusu i ostavite da se kuva na laganoj vatri.

Kada batak dobije koricu dodajte u tiganj iseckano povrće, promešajte i ostavite da se prži uz povremeno mešanje oko 10 minuta.

Dodajte pirinču kockicu putera. U tiganj sa mesom i povrćem dodajte pivo, malo soja sosa i malo susama, posolite, pobiberite, pa sve lepo promešajte.

Pročitajte i Savršen smoothie: Koje voće je idealno, a koje treba da izbegavate?

Savet:

Najbolje je da meso pre pripreme odstoji u marinadi od piva i senfa par sati pre kuvanja. Umesto ovog povrća jelu možete dodati bilo koje drugo sezonsko povrće koje volite.

Prijatno!

Pročitajte i  8 namirnica koje jačaju vaše kosti
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *