Želite da smršate do leta? Ove namirnice su idealne za vas! - Men`s Health

Želite da smršate do leta? Ove namirnice su idealne za vas!

SNAŽAN PROTEINSKI DORUČAK

Veliki broj istraživanja pokazuje da je jak proteinski doručak mnogo bolji za organizam nego da ujutru jedete žitarice. Još jedna od prednosti bogatog doručka jeste što ćete duže ostati siti, ali i to što će vas taj osećaj pratiti tokom celog dana.

SLANINA, KOBASICA

Studija objavljena u American Journal of Clinical Nutrition pokazuje da ljudi koji ujutru doručkuju jaja, slaninu, kobasice ili neko meso nemaju poriv da u večernjim satima jedu slatkiše ili pojedu nešto prženo i masno u poređenju sa ljudima koji jedu peciva i musli ujutru.

Pročitajte i 8 stvari koje svaki muškarac treba da zna o proteinima

Drugo istraživanje navodi da ukoliko ujutru unosite više proteina u vaš organizam mnogo ćete bolje kontrolisati nivo glukoze i insulina u krvi, a što je svakako dobro kao prevencija dijabetesu.

JAJA, ĆURETINA, JOGURT, SMOOTHIE

Preporuka nutricionista je da započnete dan jajima, ćuretinom, punomasnim jogurtom ili smoothiem koji će vas zasititi i dati vam dovoljno energije do ručka. Kao alternativa nije loše da doručkujete ostatke sinoćne večere ukoliko se radi o obroku koji sadrži veći broj namirnica bogatih proteinima.

Pročitajte i Kako proteini grade mišićnu masu?

Pročitajte i  Smršajte uz slatkiše: Najbolji trik za gubljenje kilograma!
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *