Ovo su savršeni načini ishrane za svaku krvnu grupu - Men`s Health

Ovo su savršeni načini ishrane za svaku krvnu grupu

KRVNA GRUPA 0

Ovoj krvnoj grupi se preporučuje ishrana bogata manje masnim mesom (govedina, ćuretina, piletina i konjetina), ribom, povrćem, posebno mahunarkama. Uz to savetuje se unos različitih suplemenata kao pomoć kod stomačnih tegoba.

KRVNA GRUPA A

Ovoj kategoriji se ne savetuje previše mesnih namirnica, a preporučuje im se dosta voća i povrća: boranija i ostale mahunarke, pogotovo one sveže i organske. Najveći zdravstveni problem A krvne grupe je osetljiv imunološki sistem.

Saznajte i Kako krvna grupa utiče na vaše zdravlje

KRVNA GRUPA B

Izbegavajte kukuruz, proizvode od pšenice, sočivo, heljdu, paradajz, kikiriki i semenke. Jedite zeleno povrće, jaja, određena mesa i generalno nemasne namirnice.

KRVNA GRUPA AB

Vaša ishrana treba da stavi akcenat na namirnice poput tofu sira, morskih plodova, mlečnih proizvoda i zelenog povrća. Ljudi koji imaju ovu krvnu gupu često imaju nizak nivo stomačne kiseline. Izbegavajte kofein, alkohol i dimnjena mesa.

VEŽBANJE

I u pogledu treninga se preporučuje određena vrsta vežbi prema krvnoj grupi. Na primer, za krvnu grupu A se savetuje joga i tai či vežbe, dok za grupu B su poželjne energične vežbe poput džogiranja ili vožnje bicikla za grupu 0.

Saznajte i 5 načina da snizite krvni pritisak od jutra

RESTRIKCIJA U ISHRANI

S obzirom da dijeta diktira određene tipove hrane prema krvnoj grupi, nećete imati previše prostora za lični ukus. Ako ste ljubitelj mesa i krompira i pritom imate A krvnu grupu nećete biti previše srećni.

Čak se i određeni začini izbegavaju u zavisnosti od karakteristika crvenih krvnih zrnaca kod osoba. Ukoliko želite da krenete sa bezglutenskom ishranom, morate da znate da to ne znači potpuno odstranjivanje glutena iz ishrane. Nutricionisti preporučuju dosta organske hrane, poput sojinog mleka i kolači od rogača, kao i redovan unos vitamina i biljnih suplemenata.

Pročitajte i  Izlečite depresiju pomoću kivija

BENEFITI

Ova vrsta dijeta je posebno korisna kod nekih hroničnih stanja, poput dijabetesa. U tom slučaju doktori će u zavisnosti od krvne grupe sa jedne strane preporučiti visokoproteinske obroke, dok će drugima biti zabranjeni mlečni proizvodi i piletina.

Dijete prema tipu krvne grupe utiče na druga stanja kao što su srčane bolesti, visok krvni pritisak i holesterol. Svaki gubitak suvišnih kilograma će pozitivno uticati na ova stanja.

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje bez obzira na to kojoj krvnoj grupi pripadate da se držite saveta o ishrani bez previše masti i soli, uz obaveznu formulu od 150 minuta aerobnih vežbi nedeljno.

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *