4 namirnice za koje niste znali da grade mišiće - Men`s Health

4 namirnice za koje niste znali da grade mišiće

Većina muškaraca smatra da najveće mišiće gradi piletina ili govedina, ali istina je da sledeće 4 namirnice mogu da vam pomognu da izgradite impresivne mišiće.

Ako želite još snažniji trening, jedite ove namirnice!

EDAMAME PASULJ

Prema studiji, koja je objavljena u časopisu Experimental Biology, soja, koja se nalazi u ovom pasulju povećava masu vaših mišića i sporije otpušta protein nego whey.

Hranite mišiće ovim pasuljem i na duže staze ćete smanjiti osećaj umora, malaksalosti i upale mišića i moći ćete da se vratite čučnjevima mnogo brže.

ŠPARGLA

Namirnice koje mogu da izgrade vaše mišiće su raznovrsne i ne obuhvataju samo protein. Časopis Reproductive Biology & Endocrinology otkriva da je špargla bogata asparaginskom kiselinom, koja može da poveća nivo testosterona u vašem telu za 42 procenta. Izgrilujte šparglu i ubrzajte rast testosterona i mišića.

Hrana za mišiće: 5 tajni ishrane Čeninga Tejtuma

OSTRIGE

Ovi morski plodovi se uglavnom povezuju sa povećanjem libida, a zaboravlja se da čak 33 grama cinka možete da dobijete konzumiranjem ostriga.

Studija koja je objavljena u Journal of Exercise Physiology otkrila je da dodatni priliv cinka može da poveća vašu snagu za 15 procenata.

JABUKE

Osim brojnih benefita jabuka, njihova kora je od velikog značaja kada je u pitanju izgradnja većih mišića. Bogata je urzolinskom kiselinom, sastojkom, koji povećava koštanu mišićnu masu i izdržljivost, a svakodnevno konzumiranje ovog voća će povećati sveukupnu snagu vašeg jezgra.

Saznajte i Hrana koja ubrzava rast mišića

A.J.

Pročitajte i  Omiljeni brzi recept: Otkrijte kako se pravilno pravi jaje na oko (VIDEO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *