Čime zameniti majonez? Ovih 6 zdravih alternativa će vam se dopasti - Men`s Health

Čime zameniti majonez? Ovih 6 zdravih alternativa će vam se dopasti

Kaže se da na svetu postoje dve vrste ljudi – oni koji obožavaju majonez i oni koji ga uopšte ne vole, piše Stvar ukusa. Ako spadate u ovu drugu grupu, verovatno ste često bili u dilemi kojim prilogom možete obogatiti svoj sendvič.

Evo nekoliko pikantnih priloga koji se jednostavno prave a koji će vaš sendvič pretvoriti u gastronomsko remek-delo.

Hrana za veće mišiće: Sendvič sa piletinom

PESTO SOS

Fenomenalna kombinacija belog luka, bosiljka, parmezana i pinjola ima veoma bogat ukus. Nanesite pesto na hleb i preko stavite mocarelu, paradajz i spanać. Dobili ste savršen vegetarijanski obrok.

HUMUS

Ne samo da je izuzetno ukusan, ovaj sos je i veoma zdrav. Kremasti namaz u čijoj osnovi su leblebije odlično ide uz sendviče, ali i tortilje.

Tost-sendvič: 15 slasnih ideja za nezaboravan obrok

MED I SENF

Ova zanimljiva mešavina se odličnos laže s piletinom, ali i sa uobičajenims astojcima u sendviču. Jednostavno pomešajte senf i emdi i posolite i pobiberite po želji.

GRČKI JOGURT

Grčki jogurt je kremast kao i majonez, ali ima manje masnoće i kalorija. S obzirom da vam neće biti potrebno mnog jogurta, nemojte koristiti one verzije s manjim procentom masnoće. Takođe, ne morate da koristite ni samo čist jogurt – dodajte mu začine po želji.

Ručak ispod 400 kalorija: Reuben sendvič s ruskim dresingom

DžEM ILI MARMELADA

Kada se već dobro slaže s puterom od kikirikija, tzašto ne biste slatki namaz dodajli u slani sendvič. Doživećete jednu potpuno novu gastronomsku dimenziju i pitati se zašto to niste ranije probali.

PRELIV ZA CEZAR SALATU

Uobičajen preliv za Cezar salatu može da vam posluži i kao namaz za sendviče.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *