Ukusan meksički doručak po receptu Džejmija Olivera - Men`s Health

Ukusan meksički doručak po receptu Džejmija Olivera

Ovaj obrok pružiće vam energiju za ostatak dana, piše Stvar ukusa.

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • 1 luk, oljušten i sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, oljuštena i sitno iseckana
  • 2 crvene paprike, očišćene od semenki i iseckane
  • 2 sveže crvene ili narandžaste ljute papričice, očišćene od semenki i iseckane
  • 1 velika suva čili papričica
  • 3 sveža lista lovora
  • morska so i sveže mleveni crni biber
  • 400 g seckanog paradajza (može i u konzervi)
  • 2 velika paradajz, iseckana
  • 6 jaja
  • 6 tortilja
  • Čedar sir za ukrašavanje


Pogledajte: Kako pripremiti zdrav doručak za pet minuta?

Priprema

U tiganju sa poklopcem zagrejte malo maslinovog ulja. Dodajte luk, papriku, svež i sušen čili, lovorov list i dobar prstohvat soli i bibera. Mešati i kuvati 15 minuta da sve omekša i karamelizuje se. Dodajte paradajz iz konzerve i upotrebite kašiku da malo razbijete paradajz. Dovesti sos do ključanja, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 5 minuta da sos počne da se smanjuje.

Kada dobijete lep paradajz sos, probajte da vidite da li mu treba još malo bibera ili soli pa dodajte po potrebi. Dodajte sveže iseckan paradajz pa ga lagano umešajte u sos, zatim slomite jaja. Pokušajte da ih lomite brzo, kako bi se pekla u isto vreme otprilike. Poklopite tiganj i neka se sve peče 3 do 4 minuta. Za to vreme zagrejte tortilje u rerni ili mikrotalasnoj.

Sklonite poklopac i proverite da li su jaja pečena. Isključite ringlu, pa preko jaja i sosa narendajte čedar sir. Jedite dok je toplo umotano u tortilju.

JOŠ OD DŽEJMIJA OLIVERA:

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *