Namirnica koja se bori protiv raka - Men`s Health

Namirnica koja se bori protiv raka

ISTRAŽIVANJE
Ukoliko jedete beli luk najmanje dva puta nedeljno, možete smanjiti rizik od dobijanja raka pluća za 44%, kaže novo kinesko istraživanje.

Ova ljuta biljka je puna isparljivog organskog sumpora i fitohemikalija (odgovorni za ukus koji ostaje u ustima) koji mogu da spreče mutacije gena, širenje ćelija raka i tumora, kažu istraživači. Ova jedinjenja takođe uništavaju slobodne radikale koji mogu oštetiti ćelije i dovesti do raka.

Osobe koje su učestvovale u istraživanju jele su nedeljno 33g belog luka ili oko 11 čenova. Iako većina ne jede baš ovoliko luka, neka nam to bude podsetnik koliko je ustvari beli luk dobar za naše zdravlje.

NE BUDTE DOSADNI
Istraživači iz Kolorado Univerziteta su otkrili da svakodnevno konzumiranje jedne namirnice, nije toliko korisno kao na primer mala porcija koja sadrži nekoliko vrsta voća i povrća. Fitohemikalije koje se bore protiv bolesti variraju od jedne porodice biljaka do druge. Dakle, što raznovrsnije povrće jedete, to više vrsta zdravih fitohemikalija unosite u organizam.

Pročitajte i  Kako da postanete majstor za suši (VIDEO)
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *