Vaš sutrašnji doručak: Ovsena kaša s ukusnim prelivom

Uživajte u ukusnoj ovsenoj kaši, koju možete da jedete za doručak ili užinu, a koju ćete pripremiti za tili čas i bez muke.
SASTOJCI
- 1 šoljica ovsenih pahuljica
- 4 1/2 šolje vode
- 1/4 kašičice soli
- 1 supena kašika čia semenki
Za lenje muškarce: Pileća čorba sa crnim pasuljem
Za toping od badema i kruške (jedna porcija):
- 1/2 iseckane sveže kruške
- 1/8 kašičice vanile
- prstohvat cimeta
- 1 kašika meda
- 1 kašika prženih badema
PRIPREMA
Dodajte ovsence pahuljice, vodu i so u jednu srednju šerpu. Kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte još 5 minuta. Sklonite šerpu sa ringle i dodajte čia semenke. Stavite poklopac na šerpu i ostavite sa strane. Onda posudu odložite u frižider na najmanje 4 sata ili preko noći.
Kako pripremiti obrok za još snažnije mišiće?
Kada želite da jedete ovaj ukusni obrok, onda je zagrejte i pospite vašu ovsenu kašu topingom od kruške i badema.
NUTRITIVNA VREDNOST
Kalorije: 284
Sveukupne masnoće: 5 grama
Zasićene masti: 1 gram
Proteini: 6 grama
Ugljeni hidrati: 55 grama
Šećer: 28 grama
Užina ispod 280 kalorija: 6 najboljih obroka nakon treninga
Vlakna: 7 grama
Holesterol: 0 miligrama
Natrijum: 126 miligrama