Ručak koji sagoreva kalorije: Sočna i ukusna tuna s pilavom - Men`s Health

Ručak koji sagoreva kalorije: Sočna i ukusna tuna s pilavom

Ovaj obrok je superzdrav, jer je tuna jedan od najbogatijih izvora Omega-3 masnih kiselina, dok divlji pirinač ima dva puta više proteina i vlakana kao smeđi pirinač – ali manje kalorija.

Jedna kašika semenki senfa sadrži 100 mg Omega-3 masnih kiselina, a sočivo ubrzava metabolizam i reguliše apetit, tako što otpušta acetat, molekul koji putuje od stomaka do mozga i poručuje nam da treba da prestanemo da jedemo.

4 namirnice bogate omega 3 masnim kiselinama

SASTOJCI

  • 2 odreska tune
  • maslinovo ulje
  • 3 supene kašike semena senfa
  • 3 supene kašike čia semenki
  • 3 1/2 šolje goveđeg bujona
  • 1 šolje divljeg pirinča
  • 1 iseckani crni luk
  • 6 češnja belog luka (izgnječenog)
  • 1/2 šolje crvenog sočiva
  • 1/2 šolje divljeg belog pirinča

Ručak ispod 400 kalorija: Mediteranska salata sa tunjevinom

PRIPREMA

Premažite tunu maslinovim uljem, senfom i čia semenkama. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj jačini, a onda dodajte tunu. Pržite 3 minuta, onda okrenite stranu i pržite još tri minuta otprilike. Pustite da se prohladi pet minuta i onda je isecite.

Kako biste napravili pilav, stavite dve šolje bujona da se prokuvaju u šerpi srednje dubine. Dodajte divlji pirinač i kuvajte oko 30 do 420 minuta, a onda ocedite i odložite sa strane.

U međuvremenu, zagrejte ulje u tiganju na srednjoj jačini i dodajte luk i dinstajte ga pet minuta. Potom dodajte beli luk, sočivo i pirinač. Konstantno mešajte oko 3 minuta. Dodajte preostalih 1 1/2 šolje bujona, pustite da proključa, zatim smanjite temperaturu, čvrsto pokrijte i kuvajte još 20 minuta.

Osvežavajući ručak: Salata sa tunjevinom u tortilji 

A.J.

Pročitajte i  Šta Rok kuva?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *