Ručak koji sagoreva kalorije: Sočna i ukusna tuna s pilavom

Ovaj obrok je superzdrav, jer je tuna jedan od najbogatijih izvora Omega-3 masnih kiselina, dok divlji pirinač ima dva puta više proteina i vlakana kao smeđi pirinač – ali manje kalorija.
Jedna kašika semenki senfa sadrži 100 mg Omega-3 masnih kiselina, a sočivo ubrzava metabolizam i reguliše apetit, tako što otpušta acetat, molekul koji putuje od stomaka do mozga i poručuje nam da treba da prestanemo da jedemo.
4 namirnice bogate omega 3 masnim kiselinama
SASTOJCI
- 2 odreska tune
- maslinovo ulje
- 3 supene kašike semena senfa
- 3 supene kašike čia semenki
- 3 1/2 šolje goveđeg bujona
- 1 šolje divljeg pirinča
- 1 iseckani crni luk
- 6 češnja belog luka (izgnječenog)
- 1/2 šolje crvenog sočiva
- 1/2 šolje divljeg belog pirinča
Ručak ispod 400 kalorija: Mediteranska salata sa tunjevinom
PRIPREMA
Premažite tunu maslinovim uljem, senfom i čia semenkama. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj jačini, a onda dodajte tunu. Pržite 3 minuta, onda okrenite stranu i pržite još tri minuta otprilike. Pustite da se prohladi pet minuta i onda je isecite.
Kako biste napravili pilav, stavite dve šolje bujona da se prokuvaju u šerpi srednje dubine. Dodajte divlji pirinač i kuvajte oko 30 do 420 minuta, a onda ocedite i odložite sa strane.
U međuvremenu, zagrejte ulje u tiganju na srednjoj jačini i dodajte luk i dinstajte ga pet minuta. Potom dodajte beli luk, sočivo i pirinač. Konstantno mešajte oko 3 minuta. Dodajte preostalih 1 1/2 šolje bujona, pustite da proključa, zatim smanjite temperaturu, čvrsto pokrijte i kuvajte još 20 minuta.
Osvežavajući ručak: Salata sa tunjevinom u tortilji
A.J.