Zašto se ne preporučuje srkanje kafe? - Men`s Health

Zašto se ne preporučuje srkanje kafe?

Tajna pravog uživanja u aromi kafe krije se u većim gutljajima, a ne u srkanju, prenosi Stvar ukusa.

Ljubitelji kafe koji žele da uživaju maksimalno u ispijanu crnog napitka trebalo bi da piju veće gutljaje. Naime, italijanski naučnici su došli do otkrića da se prava aroma kafe više oseti kada popije veći gutljaj, nego kada se pije polako i srče samo malo napitka.

Saznajte: Da li smete da popijete kafu koja je dugo stajala?

Međutim, ti saveti ne važe za druge napitke, poput vina, gde se savetuje polako i postepeno ispijanje, jer se tako oseti prava aroma.

Istraživači sa Univerziteta u Napulju su izjavili da se prava aroma dobija kombinacijom mirisa i ukusa, pa je moguće da je u tome tajna postepenog uživanja u kafi za maksimalan užitak, jer sa većim gutljajem se ispušta i više mirisa. Ovaj način ispijanja je posebno delotvoran kada je u pitanju espreso kafa, iako se po običaju pije u manjim gutljajima.

Otkrijte još jedan razlog da posle posla odete na kafu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *