Džejmi Oliver: 3 brza načina da pripremite jaja - Men`s Health

Džejmi Oliver: 3 brza načina da pripremite jaja

Jaja su odličan izvor proteina, od njih mogu nastati najukusnija jela koja vam pružaju mnogo hranljivih materija, piše Stvar ukusa.

Čuveni kuvar Džejmi Oliver predstavlja tri načina prirpeme ove zdrave namirnice.

ENGLESKI NAČIN

Najpre zagrejte tiganj ili pliću šerpu na srednjoj temperaturi. Jaja blago umutite.

U zagrejan tiganj stavite malo putera. Jaja posolite po želji i sipajte ih u tiganj kada se otopi puter. Jaja povremeno mešajte špatulom. Kada su dovoljno ispržena, sklonite ih s ringle, ali ih pomerite na jedan kraj šerpe jer će nastaviti da se kuvaju u zagrejanoj šerpi, pa treba voditi računa da se ne preprže.
Spremite parče tost hleba i nanesite kajganu preko.

Pogledajte: Jaja Benedikt, obrok za snagu

FRANCUSKI NAČIN

U šerpu sipajte malo vode, oko dva prsta i zagrejte do ključanja. Jaja umutite u staklenoj posudi koja je šira od šerpe u kojoj se kuva voda i začinite po želji. Činiju s jajima stavite na šerpu u kojoj vri voda. Mutite jaja dok se pripremaju na pari. Za ovaj način prirpeme treba malo više vremena, ali ćete biti oduševljeni rezultatom. Pred kraj pripreme, nakon otprilike 6 minuta, dodajte jajima kašičicu putera. Mešajte dok se puter ne otopi i jaja su spremna. Možete ih takođe servirati na tost hlebu.

Otkrijte: Još jedan razlog da za doručak pojedete jaje

AMERIČKI NAČIN

Jaja umutite i posolite. U tiganj s nelepljivom podlogom otopite malo putera. Kad se puter otopi, sipajte jaja. Kada primetite da jaaj počinju da se prže, špatulom mešajte tako što ćete blago od krajeva povući prema sredini. Mešajte dok se jaja ne isprže, pa i njih servirajte na hlebu.

Dan za varanje: Američke palačinke s proteinom surutke

Pogledajte detaljniji postupak pripreme jaja u videu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *