Da se smrzneš - Men`s Health

Da se smrzneš

Navodi da je neki sladoled posebno zdrav nisu obavezno neistiniti, ali vas nekad mogu zavesti, što vodi višku kilograma. Iskoristite ovaj vodič da biste izbegli greške.

BEZ DODATOG ŠEĆERA
Ovo ne znači potpuno bez šećera. Namirnice koje se koriste u pravljenju sladoleda sa drže šećere i zato obavezno proverite na deklaraciji tačan sadržaj šećera i veštačkih zaslađivača. Kalorijska vrednost zavisi od sastojaka, pa sladoled bez dodatog šećera nekad ima jednako kalorija kao i bilo koji drugi.

BEZ MASTI
Neki proizvođači značajno redukuju masti u sladoledu, ali zato povećavaju sadržaj šećera. Zato detaljno proverite podatke o kalorijskoj vrednosti na etiketi, rezultat bi mogao biti iznenađujući!

POTPUNO PRIRODAN
Svi sladoledi se ne prave na isti način i od istih sastojaka. Proverite sastojke na etiketi, kao i kalorijsku vrednost, jer smrznute poslastice koje su zaista proizvedene od prirodnih sastojaka obično imaju manju kalorijsku vrednost. Međutim, nekad se može desiti da “potpuno prirodan” sladoled ima samo jedan prirodan sastojak, zato budite oprezni.

Pročitajte i  8 namirnica koje treba da izbegavate pre treninga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *