Ako želite blistav osmeh, izbegavajte ovu hranu - Men`s Health

Ako želite blistav osmeh, izbegavajte ovu hranu

GAZIRANA PIĆA

Budući da su gazirani napici prebogati šećerima, prekomerno konzumiranje ovih napitaka može da utiče na oštećivanje zubne gleđi i promeni pigmetacije na zubima.

3 stvari koje treba da znate o izbeljivanju zuba

LED

Led je omiljeni i neizostavni dodatak napicima u toku leta, ali prečesto konzumiranje leda može da poveća osetljivost zuba, što može da rezultira i promenom boje zuba. Verujemo da volite da led držite u ustima dok se ne istopi, ali ipak sačekajte da se prvo istopi u čaši.

CITRUSI

Citrusno voće je veoma zdravo, ali prekomerno konzumiranje limuna, narandži i grejpfruta, može da ošteti zubnu gleđ i požuti vaše zube. Kako biste izbegli moguće komplikacije, neophodne je da odmah nakon konzumiranja citrusa, popijete čašu vode.

Izbelite zube uz pomoć samo dva sastojka!

KOFEIN

Ne možemo da zamislimo dan bez dobre kafe, ali je činjenica da prečesto ispijanje kafe može da utiče na promenu boje i tamne mrlje na zubima.

SUŠENO VOĆE

Ljubitelji suvog voća, imamo loše vesti za vas! Sušeno voće na zube deluje poput slatkiša, budući da sadrži velike količine šećera, a njihovi ostaci se zadržavaju na zubima duže u odnosu na druge namirnice.

Nega zuba: 7 neprijatelja vašeg blistavog osmeha

ALKOHOL

Osim što isušuje usnu duplju, alkohol može da utiče na brojne oralne infekcije i oboljenja, pa samim tim i na boju vaših zuba.

ŠEĆER

Dobro znamo da je su slatkiši glavni uzrok karijesa i tanjenje zubne gleđi, ali prekomerno konzumiranje šećera može da utiče i na boju vaših zuba, pa budite oprezni.

Pročitajte i  Zašto bi trebalo da češće jedete spanać?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *