2 meseca je jeo samo „zdravu“ hranu – evo rezultata! - Men`s Health

2 meseca je jeo samo „zdravu“ hranu – evo rezultata!

Zdrava ishrana bez šećera koštala je zdravlja Dejmona Gamoa, reditelja dokumentarnog filma That Sugar Film u kom je beležio detalje takve ishrane.

Nakon dva meseca konzumiranja samo hrane koja je deklarisana kao zdrava – raznih šejkova, voćnih jogurta, žitarica, musli pločica, voćnih sokova, sportskih napitaka itd, i samo šećera koji se u njima nalaze, lekar ga je upozorio da prestane. Naime, Dejmon mu se požalio kako ima nagle promene raspoloženja i da se goji iako je na dijeti pa mu ispričao na kakvom je režimu ishrane.

Pročitajte: Da li je šećer loš koliko smo mislili?

Lekar mu je već nakon tri nedelje rekao kako se kod njega počela razvijati bolest masne jetre što vodi prestanku rada tog organa. Takođe, mentalno stanje postajalo mu je sve nestabilnije.

“Ne razumem, iz ishrane sam izbacio sva gazirana pića, sladoled i slatkiše. Svi šećeri koje sam jeo bili su u toj zdravoj hrani i pićima koje roditelji inače daju svojoj djeci. Ne kažem da iz ishrane treba u potpunosti izbaciti šećere, već želim upozoriti na one skrivene, kao u hrani koju reklamiraju kao zdravu”, požalio se Dejmon koji je ovaj eksperiment s ishranom sproveo pod utiskom dokumentarnog filma Morgana Spurloka “Super size me” u kojem neko vreme nije jeo ništa osim brze hrane iz McDonald’s-a.

Otkrijte: 9 pitanja o zdravlju koja su nas najviše mučila ove godine

“Najgore je što takvu hranu roditelji daju svojoj deci jer su uvereni kako je zdrava. Šećera sad ima u 80 posto prerađene hrane koju jedemo, a povezan je s razvojem kardiovaskularnih bolesti koje su jedan od vodećih uzroka smrti, kao i razvojem dijabetesa tipa dva”, upozorava Dejmon.

Pročitajte i  Šta će vam se dogoditi ako svaki dan pijete jogurt?

Izvor: 24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *