Kako smršati pomoću jabukovog sirćeta? - Men`s Health

Kako smršati pomoću jabukovog sirćeta?

Ako želite da izgubite suvišne kilograme i popravite svoje zdravlje, ne bi bilo loše da pri ruci imate jabukovo sirće, savetuje Stvar ukusa.

Naučno istraživanje objavljeno u časpisu Journal of Functional Foods je pokazalo da ispijanje male količine jabukovog sirćeta pre obroka može smanjiti nivo šećera u krvi. Ispitanici koji su pre jela pili kašiku jabukovovg sirćeta rastvorenu u 220 ml vode imali su u krvi niži nivo glukoze u poređenju s osobama koje nisu konzumirale ovaj napitak.

Otkrijte: 5 načina da upotrebite jabukovo sirće

Vođa studije sprovedena na univerzitetu u Arizoni, Kerol Džonson je izjavio da acetična kiselina, koja je glavni sastojak jabukovog sirćeta, može uticati na način na koji telo razlaže skrob. I upravo to svojstvo acetične kiseline čini jabukovo sirće odličnom dijetalnom namirnicom.

Kako da iskoristite jabukovo sirće za mršavljenje

Izaberite pravo sirće

Ne morate se ograničiti samo na jabukovo sirće jer i druge vrste sirćeta sadrže acetičnu kiselinu. Važno je da izaberete sirće na čijoj deklaraciji piše da ima 5% kiseline.

Ne preterujte s količinom

Uzimanjem previše sirćeta može da ošteti vaše grlo. Sigurna doza je kašika sirćeta razmućena u 220 ml vode. Umesto ove mešavine, možete jednostavno sirće dodati salati i tako uživati u zdravstvenim blagodetima ove namirnice.

Pogledajte: 4 načina da upotrebite koru od jabuke

Ne očekujte čuda

I pored toga što utiče na razlaganje skroba, jabukovo sirće nije magičan napitak koji će neutralisati sve masne naslage i da ćete moći da uživate u visokokaloričnoj hrani u neograničenim količinama bez posledica. Uz jabukovo sirće nećete gubiti 3 kilograma endeljno, prvi rezultati se mogu primetiti i nakon 3-4 meseca.

Pročitajte i  Evo kako možete da produžite svoj životni vek
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *