Ova jutarnja greška je glavni krivac za naslage na stomaku - Men`s Health

Ova jutarnja greška je glavni krivac za naslage na stomaku

GRICKANJE KEKSA UZ KAFU ILI ČAJ

Ispijanje prve jutarnje kafe pravo je zadovoljstvo, ali i prilika da gricnemo nešto slatko uz to. Keksić, po keksić i gotovo neprimetno se počnu gomilati suvišne kalorije i salo oko struka, prenosi Stvarukusa.rs.

Naime, američki stručnjaci su nakon istraživanja o navikama vezanim za ishranu i konzumiranje pića, na uzorku od 22.000 ispitanika, utvrdili da se uz jednu šoljicu kafe, u proseku unese i do 108 kalorija više!

3 jutarnja rituala koja garantuju ravan stomak

Na vitku liniju poguban uticaj ima i alkohol, jer nakon čašice žestokog pića organizam ima potrebu za još 384 dodatnih kalorija, dok je kod sokova povišen unos hrane sveden na oko 226 kalorija na dan.

Ni ispijanje čaja nije uvek potpuno bezazleno jer uz ovaj napitak unesemo i 64 dodatnih kalorija. Naravno, za salo na stomaku nije krivo samo piće, već navika da uz omiljene napitke jedemo neke namirnice koje povećavaju užitak.

Tako, uz čaj najčešće konzumiramo čajne keksiće, a uz kafu smažemo čokoladicu, kolačić ili parče torte. Gazirane sokove obično ispijamo nakon što pojedemo pljeskavicu, picu ili neku drugu brzu hranu. Zato, ako želite da sačuvate vitku liniju, uživajte i dalje u omiljenom napitku, ali budite umereni, a slatkiše radije preskočite.

Jutarnje navike koje ubrzavaju mršavljenje

Izvor: Net.hr

Pročitajte i  11 najboljih proteinskih užina za građenje ogromnih mišića

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *