Najbolje vreme da popijete proteinski šejk je... - Men`s Health

Najbolje vreme da popijete proteinski šejk je…

TRI NAJVAŽNIJA SUPLEMENTA

Da biste izgradili mišiće, osim treninga, potrebna vam je i odgovarajuća ishrana, a prema rečima eksperata sa sajta Bodybuilding.com,kreatin, glutamin i protein su tri najvažnija suplementa,koja su vam potrebna da biste dobili čistu mišićnu masu i snagu.

Saznajte i Pročistite organizam ukusnim proteinskim šejkom

Kreatin je supstanca koja se obično nalazi u telu,posebno u mišićima, tvrde sa sajta Web MD, a postao je glavni suplemente za ljude koji žele da poboljšaju svoju snagu i čiste mišiće,kao i da povećaju proizvodnju adenozin trifosfata, koji dovodi energiju do mišića.

Glutamin je jedna od 20 amino kiselina, a prema tvrdnji BodyBulding.com,više od 62 procenta mišića u telu je sagrađeno od glutamina. Glutamin takođe igra ulogu u izgradnji mišića i ubrzavanju metabolizma.

ODMAH NAKON TRENINGA

Direktor Internacionalnog Društva za sportsku ishranu Hose Antonio izjavio je za sajt WebMD da sportisti uglavnom konzumiraju proteinske šejkove odmah nakon treninga. Dok makronutrijente poput proteina očigledno mogu da dobiju iz hrane, neki ljudi konzumiraju šejkove na bazi proteina u prahu za dodatni izvor proteina. U stvari, odrasli bi trebalo da konzumiraju 45 do 56 grama proteina u toku dana.

Nakon treninga: Šejk koji bilduje mišiće!

Prema Body Building, najbolje vreme da popijete proteinski šejk je odmah nakon treninga. Mišići su poput sunđera i potrebna im je brzo delujuća ishrana kako bi se oporavili u brzali rast. Proteinski šejkovi koji se konzumiraju odmah nakon treninga, obezbeđuju protein odmah do mišića.

PRE SPAVANJA

Takođe, proteinske šejkove možete da uzimate pre spavanja, pošto će telo biti u fazi mirovanja 6 do 8 sati. U ovom slučaju je najbolje da svom proteinskom šejku dodate kazein. 

KAD USTANETE

Još jedan najbolji tajming za šejk je čim ustanete, jer je telu protreban protein odmah, nakon 6 do 8 sati sna.

Pročitajte i  Slučaj Johibme

Saznajte i 6 koraka do savršenog proteinskog šejka

PRE TRENINGA

Proteinski šejkovi takođe mogu da se uzimaju i najmanje 30 minuta pre treninga

A.J.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *