Sladokusci, obratite pažnju: Zdrava namirnica koja može da zameni šećer - Men`s Health

Sladokusci, obratite pažnju: Zdrava namirnica koja može da zameni šećer

Veštački zaslađivači koji ne sadrže kalorije su dokazano nezdravi i u najmanju ruku mogu da izazovu napad gladi. Obični šećeri su, s druge strane, još opasniji i nema organa u telu na koji ne deluju negativno. Zato je rešenje u konzumiranju namirnica koje su prirodno slatke, a pritom donose i brojne koristi organizmu. Jedna od takvih namirnica su urme.

Saznajte i Koje voće sadrži najmanje, a koje najviše šećera?

URME

Budući da zadrže obilje zdravih ugljenih hidrata, vitamina B6 i minerala poput magnezijuma, kalijuma i mangana, urme predstavljaju idealnu zamenu za običan šećer ili veštačke zaslađivače.

Urme su specifična voćka koja nije baš po svačijem ukusu, ali mogu da se iskoriste za pravljenje sokova i šejkova sa voćem.

DODATAK ŠEJKU

Ukoliko želite da dodatno zasladite svoj šejk, u blender dodajte jednu urmu (bez koštice).

Otkrijte i 3 načina da smanjite unos šećera

SIRUP ZA ZASLAĐIVANJE

Možete da napravite i sirup za zaslađivanje tako što ćete preko noći ostaviti urme da se natope vodom, pa ih onda stavite u blender, dodajte još vode i sve dobro sameljite. Ovo može da posluži kao zaslađivač u jelima, ali i kao slastan preliv i dodatak, na primer, palačinkama.

DODATAK BADEMOVOM MLEKU

Svim ljudima koji prave mleko od badema preporučujemo da dodatno zaslade i pruže poseban ukus (nalik karamelu) dodavanjem urmi. Pokušajte sa jednom, dve urme, a ako poželite još slađi ukus dodajte još neku.

Pročitajte i Evo šta se događa u telu kada prestanete da konzumirate šećer

Izvor: 24sata.rs

Pročitajte i  Sprečite mišićne grčeve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *