Proteinska bomba: Ove ćufte ćete prosto obožavati - Men`s Health

Proteinska bomba: Ove ćufte ćete prosto obožavati

GOVEĐE ĆUFTE U MARINADI OD POVRĆA

Ako želite još snažniji trening, jedite ove namirnice!

SASTOJCI

  • 6 kašičice maslinovog ulja
  • 4 češnja belog luka, iseckan
  • 800 grama soka od paradajza
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika tucane paprike
  • 1 mala tikvica, iseckana
  • 1 srednja šargarepa, iseckana
  • 1/2 mali crni luk, iseckan
  • 1/4 šolja peršuna
  • 450 grama čiste govedine
  • 1/2 šolja ovsenih pahuljica
  • 1/2 šolja parmezana
  • 1 veće jaje

Saznajte i Doručak koji povećava nivo testosterona

PRIPREMA

Zagrejte rernu, a jednom kašičicom maslinovog ulja podmažite papir za  pečenje u plehu.

U veću šerpu zagrejte preostalih 5 kašičica maslinovog ulja nA srednjoj temperaturi. Dodajte 2 češćnja belog luka i dinstajte dok ne požuti i postane staklast (oko 3 minuta). Dodajte paradajz sok, 1/2 kašičicu soli, šećer i 1/2 kašičicu tucane paprike. Pustite da provri, smanjite toplotu i kuvajte oko 10 minuta.

U međuvremenu, u blender stavite tikvicu, šargarepu, crni luk, ostatak belog luka i peršun i dobro izblendirajte. Dodajte ovo povrće u veću šerpu i dodajte govedinu, ovsene pahuljice, parmezan, ostatak soli, ostatak tucane papirke i jaje. Dobro promešajte.

Od dobijene smese oblikujte ćufte i stavite ih u već pripremljeni pleh sa papirom za pečenje. Pecite oko 5 minuta, dok ćufte ne dobiju crvenkastu boju. Služite kao predjelo ili pripremite špagete, ih jedite kao glavno jelo.  Dekorišite peršunom i parmezanom po želji.

Pročitajte i Kalorični obroci za jače i veće mišiće

NUTRITIVNA VREDNOST (ZA 4 ĆUFTE)

Kalorije 159

Masnoće 8 grama

Zasićene masnoće 2 grama

Proteini 13 grama

Ugljeni hidrati 10 grama

Šećer 4 grama

Vlakna 3 grama

Holesterol 53 miligrama

Natrijum 210 miligrama

Otkrijte i Hrana za mišiće

PILEĆE ĆUFTE U ROŠTILJSKOM SOSU

SASTOJCI

Za ćufte:

  • 450 grama pilećih grudi
  • 1 šolja prezli
  • 1/4 šolje mladog luka
  • 2 veća jaja
  • 2 2 kašičice mlevenog peršuna
  • 1 kašičica mlevenog belog luka
  • 1/2 kašičica soli
  • 1/4 kašičica bibera
Pročitajte i  Seks leči!

Za roštiljski sos:

  • 236 mililitara soka od parajza
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika Vorčester sosa
  • 1 kašika sirćeta crvenog vina
  • 1/2 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 kašičica soli
  • 1/8 kašičice bibera 

Ishrana nakon treninga: 5 najboljih namirnica za oporavak mišića

Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite papir za pečenje.

Pripremite ćufte. U veću šerpu stavite sve sastojke za ćufte i lagano ih oblikujte rukama.

Stavite ih u pleh i pecite 15 minuta ili dok ne budu spremne.

U međuvremenu, pripremite rotštiljski sos. U srednjoj činiji, pomešajte sve sastojke za sos i dobro promešajte. Potom stavite sos u šerpu i kuvajte 7,8 minuta uz povremeno mešanje.

Kada se sos bude zgusnuo, dodajte ćufte i polako mešajte.

Neka se ćufte krčaju oko 5 minuta zajedno sa sososm.

NUTIRTIVNE VREDNOSTI 83 ćufte i 1/4 šolje sosa)

Recept dana: Zdrava i ukusna pica za 15 minuta

Kalorije 379

Masnoće 13,1 g

Zasićene masti 3,6 g

Proteini 215,8 grama

Ugljeni hidrati 42 grama

Vlakna 2,4 g

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *