Prehrambeni trik za brzo mršavljenje: 4 kg manje za 7 dana? - Men`s Health

Prehrambeni trik za brzo mršavljenje: 4 kg manje za 7 dana?

Osmosatna dijeta je plan za mršavljenje Davida Zinčenka i Pitera Mura koji su izneli u knjizi Osmočasovna dijeta: Gledajte kako kilogrami nestaju, dok jedete šta želite, prenosi Stvarukusa.rs.

KADA JE “IDEALNIH” 8 SATI ZA KONZUMIRANJE HRANE?

Već smo naučili da se u toku 24 sata samo u jednom intervalu od osam sati konzumira hrana. E sada, pitanje je koji je osmočasovni period najbolji za nas? Većina dijetalaca zagovara da je idealan period od devet do 17 sati, mada u praksi i period od osam do 16 ili 10 do 18 nije neuobičajen. Koji god period da izaberete: jedina i osnovna stvar je da u okviru njega pojedete sve planire dnevne kalorije!

Jesenja dijeta: Za nedelju dana, tri kilograma manje?

Dakle, vremenski interval se može prilagoditi u zavisnosti od vašeg dnevnog rasporeda i čak može biti različit u različitim danima u toku nedelje. Dijetu treba početi sa bar tri dana nedeljno osmočasovnog rasporeda unosa hrane, a tokom vremena i ličnog osećaja povećati do svih sedam dana.

JEDITE KOLIKO ŽELITE

U ovoj dijeti nema zabranjene hrane, ali ne dozvolite da ova dijeta bude izgovor da se prejedate. Jedite onoliko koliko vam prija, ali ne preterujte sa količinama. Jedini izuzetak od ovog pravila su slatki napici, budući da osmosatna dijeta ne zagovara kalorije koje se nalaze u pićima (alkoholnim i/ili bezalkoholnim) – mada to ne znači da se ne mogu konzumirati – naravno umereno.

ŠTA AKO DORUČAK KASNI?

Realna situacija: Od silnih obaveza niste stigli da “uhvatite” vreme za doručak i početak osmočasovnog perioda hranjenja. I tu postoji rešenje: popijte čaj ili kafu i kada vam se ukaže slobodno vreme krenite sa vašim osmosatnim ciklusom hranjenja. Dakle, ne možete da jedete pre 10 sati ujutru? Ništa strašno, u osam popijte nešto od gore spomenutog, završite obaveze i u 10 počnite sa doručkom.

Pročitajte i  6 razloga zašto su slanina i kobasica savršena kombinacija

Dijeta s krastavcima: Za brzo i lako mršavljenje

JEDITE ŠTA GOD POŽELITE

Za razliku od drugih dijeta, kod ove su grickalice dopuštene i mogu se jesti često u okviru osmočasovnog perioda. Ipak, zdrava logika i ovde govori da treba ipak biti kritičan kod izbora i birati zdravije i kvalitetnije grickalice (recimo, bolje je jesti pečene semenčice i orašaste plodove kao i suvo voće nego slane štapiće, čips i sl.) Generalne preporuke važe i ovde – uvek je bolje konzumirati što prirodnije namirnice a smanjiti industrijski proizvedene.

PRIMER JELOVNIKA ZA JEDAN DAN

Kada ustanete: voda, kafa ili čaj

Doručak u 10 sati:

  • musli, čaša mleka, jedna voćka ili
  • kajgana, tost, kafa/čaj

Užina (kada želite): Slatkiš od ekspandirane žitarice (recimo Bonžita i sl.)

Čokoladna dijeta: Mršavljenje i smanjenje bora bez gladovanja!

Ručak (kada želite): dva parčeta pice, domaći čips ili pomfrit, jedna jabuka

Užina (kada želite): jedan kolač ili jedan sladoled ili voćka po izboru

Večera u 18 sati: Grilovano belo pileće meso, dva kuvana krompira prelivena kašikom putera, pareni brokoli, sladoled

OSAM MINUTA VEŽBANJA

Autori dijete takođe preporučuju osam minuta vežbanja svakoga dana.

Izvor: Dijeta.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *