Istraživanje: Šta jedu pravi muškarci? - Men`s Health

Istraživanje: Šta jedu pravi muškarci?

Studija objavljena u časopisu Journal of Consumer Research pokazala je da se meso smatra najmuževnijom namirnicom, piše Stvarukusa.rs.

Štaviše, na lestvici pet najmuževnijih vrsta hrane našao se srednje sirov odrezak, hamburger, dobro pečeni odrezak, goveđi umak s čilijem i piletina.

Saznajte i Ovo treba da znate pre nego što prestanete da jedete meso 

Ne čudi stoga što se brojnim veganima prigovara kako “pravi muškarci ne jedu tofu”, pa se savetuje da “budu muškarci i pojedu malo mesa”.

Većina ovakvih stereotipa potiče od konzumacije soje kod muškaraca, za koju se govori kako podstiče stvaranje viška ženskog polnog hormona estrogena.

“Soja sadrži izoflavone koji su selektivni modulatori receptora estrogena. Suprotno ustaljenom mišljenju izoflavoni nisu isto što i ženski polni hormon estrogen, jer se u ćelijama vezuju na drukčiji način od receptora estrogena,” napominje psiholog dr Kejsi Taft.

Istraživanja su dokazala da konzumacija soje i izoflavona ne povećava nivo estrogena, ne smanjuje nivo testosterona, ne snižava broj spermatozoida i nema nikakve veze sa stereotipom da su muškarci vegani “ženstveniji” od nevegana.

Pročitajte i 8 razloga da jedemo crveno meso

Pročitajte i  SAVRŠEN SPOJ: Kombinujte brzu hranu sa mediteranskom ishranom
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *