3 razloga zašto ujutru niste gladni - Men`s Health

3 razloga zašto ujutru niste gladni

JEDNOSTAVNO NISTE NAVIKLI

Metabolizam je čudna stvar, koja funkcioniše najčešće na osnovu navike. Ako godinama ne doručkujete, sasvim je logično da vaše telo na to nije naviklo i da nećete imati potrebu za hranom čim otvorite oči.

Doručkovati ili ne – pitanje je sad

Rešenje je jednostavno – naterajte sebe da pojedete bilo šta. I dva zalogaja su dovoljna da bar malo pokrenu metabolizam i da vas lagano uvedu u čarobni svet doručka.

PREVIŠE STE JELI SINOĆ

Noću se metabolizam svodi na minimum, pa tako i varenje gotovo da uopšte ne funkcioniše. Zato ne bi trebalo da vas začudi ako uveče jedete jaku hranu, pa se ujutru probudite i dalje siti. Jednostavno, telo nema vremena da svari svu hranu koju ste uneli noć pre!

Pročitajte i 7 grešaka koje pravimo kada doručkujemo

Rešenje je ponovo prilično jednostavno, ali mnogima nije lako. Potrudite se da večerate ranije i da jedete lakšu hranu, koja se brže vari.

Večera generalno ne bi trebalo da bude veliki obrok, pa je ovo sjajna stvar za celokupno zdravlje.

HORMONI

Kao i na sve ostale procese u organizmu, hormoni utiču i na glad. Telo generalno ujutru luči određeni koktel hormona koji bi trebalo da nas razbude i, ali ako postoji neki hormonalni poremećaj mogu da izazovu mučninu i gađenje na hranu.

Saznajte i Evo zbog čega ste i dalje gladni nakon doručka

Nažalost, sa hormonima ne smete sami da se igrate, pa ako sumnjate da imate neki hormonski poremećaj obavezno posetite lekara.

Izvor: Novimagazin.rs

Pročitajte i  Odložena šteta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *