Ovu hranu ne bi trebalo da podgrevate - Men`s Health

Ovu hranu ne bi trebalo da podgrevate

PEČURKE

Pečurke bi trebalo da pojedete čim ih spremite, a ako vam ostane višak, bolje je da ih jedete hladne, piše Stvarukusa.rs To se isto odnosi i na supe i druga variva koja sadrže pečurke. Podgrevanjem pečuraka menja se njihova struktura proteina, kao i sam ukus. Tada može doći do problema prilikom varenja, ali i smanjenja zdravstvenih blagodeti ove ukusne namirnice.

Pročitajte i Sušene pečurke u borbi protiv starenja

PILETINA

Podgrevanjem mesa takođe dolazi do promena u proteinima. Ako baš ne možete da je jedete hladnu, najbolje je da piletinu podgrejete na nižoj temperaturi.

Za oporavak mišića: Piletina s paradajzom i brokolijem

KROMPIR

Podgrevanjem krompir gubi blagotvoran uticaj na zdravlje. Jedite krompir dok je još topao ili pak kad se ohladi, ali nemojte da ga podgrevate. Ako spremate varivo koje ćete jesti nekoliko dana, dodajte tek skuvan krompir pre svakog podgrevanja jela.

Pročitajte i 6 namirnica koje treba da jedete sa korom

SPANAĆ

Ima visok procenat nitrata koji se zagrevanjem pretvaraju u nitrite. Oni su potencijalno kancerogeni, pa se zato preporučuje da spanać jedete samo kad je tek spremljen.

Otkrijte i Ove namirnice jedite kuvane, a ne sirove!

CVEKLA

Cvekla takođe sadrži nitrate koji se podgrevanjem pratvaraju u nitrite i mogu da imaju štetan uticaj na naše zdravlje.

JAJA

Mogu da postanu štetna ako se podgrevaju, ali samo ako se nalaze u jelima u kojima su već skuvana ili pržena, a ne dodata umućena, kao što je slučaj kod sosova.

Saznajte i Hrana koja će vas zasititi, a ne goji

Pročitajte i  Bloody Mary, ali na meksički način
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *