Oterajte glad između obroka na najzdraviji način - Men`s Health

Oterajte glad između obroka na najzdraviji način

Proces mršavljenja podrazumeva da radite jednu od dve stvari: unosite manje kalorija ili sagorevate više, piše Stvarukusa.rs.

Svi uspešni programi podrazumevaju da se unos kalorija smanjuje, tako da istraživanje pokazuje da osamdeset procenata uspešnog mršavljenja podrazumeva smanjivanje unosa kalorija.

Otkrijte i 5 najboljih niskokaloričnih užina!

Predstavljamo vam 5 namirnica koje imaju skoro nula kalorija, a veoma su zdrave:

ŠPARGLA

Špargla sadrži kalijum, proteine, folnu kiselinu i vlakna. Nekoliko štapića špargle je odličan dodatak svakom obroku, a sadrži samo 1 kaloriju na 5 centimetara ove biljke.

CELER

Celer sadrži dosta vode koja sprečava vaše telo da dehidrira, a dvaštapića ovog povrća sadrže samo 15 kalorija. Štapići celera mogu biti odlična užina ili sjajan dodatak salatama, supama i sosovima.

Saznajte i Hrana koja će vas zasititi, a ne goji

KARFIOL

Karfiol je još jedna namirnica koja se može koristiti kao užina, a sadrži malo kalorija. Jedna cvetić karfiola ima samo 3 kalorije.

KELJ

Konzumiranje kelja je još jedan odličan način da u svoj organizam unesete velike količine vitamina A i C, tako da ovako moćno povrće ne bi trebalo izbegavati. Jedna šolja sirovog seckanog kelja sadrži samo 34 kalorije. Kelj se takođe može koristiti kao odličan dodatak svakoj salati, a možete ga jesti i sirovog.

KRASTAVAC

Krastavac se nalazi u ovoj grupi pošto šolja seckanog krastavca sadrži samo 16 kalorija. Ovo može biti sjajna užina, jer se krastavac veoma brzo priprema, a ukoliko u salatu dodate malo soli i bibera dobićete veoma zanimljiv ukus. Takođe, krastavac možete pripremati i sa jabukovim sirćem.

Otkrijte i Zašto bi trebalo da jedete krastavac?

KUPUS

Kupus se smatra superhranom. Ima veoma malo kalorija i dosta vlakana, a studije pokazuju da ovo povrće može da spreči bolesti srca i rak. Jedan veliki list kupusa sadrži samo 4 kalorije.

Pročitajte i  Biblija bolje ishrane: 6 pravila za božanski apetit
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *