Najluđi režimi ishrane profesionalnih sportista - Men`s Health

Najluđi režimi ishrane profesionalnih sportista

JUSEIN BOLT

Prosečan unos kalorija: 5.500

Dok svi nutricionisti savetuju da se držimo dalje od restorana brze hrane, dijeta Juseina Bolta govori upravo drugačije. Najbrži čovek na svetu je 2008. godine na Olimpijadi u Pekingu, na kojoj je osvojio tri zlatne medalje, uneo preko 47.000 kalorija konzumirajući chicken nuggets (oko 1.000 njih), pohovane i pržene komadiće piletine.

Brz, brži, Jusein Bolt: Program “Munje”

Prema saznanjima Hafington posta, Bolt je jeo chicken nuggets za doručak, ručak i večeru, dok mu je užina bila pita s jabukama.

DEJVID KARTER

Prosečan unos kalorija: 10.000

Uprkos tome što je igrač američkog fudbala Dejvid Karter imao čak 136 kilograma, svoju telesnu težinu je uspeo da održi dok je istovremeno prešao na strogi vegetarijanski režim ishrane.

Karter je dnevno unosio i do 10.000 kalorija u organizam, konzumirajući pirinač, kinou, zeleniše, orašaste plodove i pasulj.

Kako piše GQ, on je jeo na svaka dva sata, a obroci su mu uvek bili obilni. Svako jutro bi započinjao šejkovima od mahunarki koja su mu davala snagu da izdrži ceo naporni dan.

Ekstremne dijete: Vredi li rizikovati zdravlje zbog bržeg mršavljenja?

DŽ.DŽ. VAT

Prosečan unos kalorija: 9.000

Igrač američkog fudbala sa trenutnim angažovanjem u klubu Hjuston Teksans počeo je da jede ozbiljne količine avokada kada je saznao da njegovom telu treba dodatno gorivo.

Kako bi povećao telesne masnoće, Vat je povećao dnevnu dozu slatkog krompira i postao strastveni ljubitelj branča. Njegov tipičan obrok branča uključuje prženice i omlet palačinku sa krompirom.

DVEJN DŽONSON

Prosečan unos kalorija: 5.000

Ishrana čuvenog Roka se sastojala od velikih količina smeđeg pirinča i ribe. Njegova ishrana je toliko bila bazirana na morskim plodovima da je njegovo godišnje konzumiranje bakalara iznosilo 372 kilograma.

Pročitajte i  Ove namirnice su najbolji izvor proteina!

Saznajte kako izgleda kada “običan smrtnik” proba Rokov režim ishrane (VIDEO)

Potpuno je razumljivo da ovako rutinska ishrana postane monotovna, pa je stoga Džonson uveo legendarne dane, kada je mogao da vara.

MAJKL FELPS

Prosečan unos kalorija: 12.000

Jedan od najboljih plivača ikada, Majk Felps je, dok je trenirao za Olimpijadu 2008. godine, dnevno unosio i do 12.000 kalorija u organizam.

Njegova ishrana se sastojala od pola kilograma paste, cele pice, tri sendviča sa jajima,griza i prženica.

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *