Ovo je vaš organizam sat vremena nakon što ste pojeli burger - Men`s Health

Ovo je vaš organizam sat vremena nakon što ste pojeli burger

PRVIH 10 MINUTA

U toku prvih deset minuta dolazi do značajnog povećanja nivoa šećera u krvi.

Saznajte i Spremite odličan hamburger

20 MINUTA

Dovoljno je svega 20 minuta da nivo šećera i soli naprave haos u organizmu. Pomenuta dva elementa izazivaju jaku zavisnost i osećaj žeđi.

“Ti sastojci mogu, takođe, da dovedu do gojaznosti, dijabetesa i srčanih bolesti”, navodi se u ovoj studiji.

POLA SATA

Nakon 30 minuta, pojavljuju se simptomi slični simptomima dehidracije. Visoki sadržaj soli u hamburgeru (i do 970 miligrama)otežava rad bubrega koji teško uspevaju da eliminišu ovo “overdoziranje”. Srce kuca ubrzanijim ritmom, što može da prouzrokuje hipertenziju i pojedine srčane bolesti.

Otkrijte i Šta se dešava u vašem telu kada popijete kafu na prazan želudac?

40 MINUTA

Nakon 40 minuta nastupa nova epizoda gladi. Telo i mozak se suočavaju sa visokim nivoom šećera i masti što dovodi do značajnog porasta insulina i još veće potrebe za jelom.

NAKON SAT VREMENA

Sat nakon što smo pojeli hamburger, nastupa veoma spora probava.

“Normalno se hrana probavi za 24 do 72 sata, ali u slučaju hamburgera je potrebno mnogo više vremena jer oni sadrže daleko veću količinu masnoća”, ističe se u studiji.

“Ponekad je potrebno više od tri dana da bi se probavio jedan hamburger tipa Big Mek”, navode istraživači, dodajući da je za probavu transmasnih kiselina potrebno približno 51 dan.

Pročitajte i Evo šta se događa u telu kada prestanete da konzumirate šećer

Zato se savetuje da se hamburgeri jedu tek povremeno.

Ovo istraživanje je u Velikoj Britaniji razbesnela kompaniju Mekdonalds, pa je njen predstavnik u izjavi za Dejli mejl rekao da su navedene brojke daleko od realnosti.

Pročitajte i  9 razloga da jedete banane

“Objavljujemo nutricionu informaciju svih sastojaka na našem meniju. Sramotno je objavljivati netačne podatke na internetu. Izbacili smo sve transmasne kiseline iz naših menija, a naš čuveni Big Mek ne sadrži ni veštačke boje ni veštačke arome. Već više od 10 godina poboljšavamo naše recepte kako bismo smanjili sadržaj soli i šećera”, ističu u Mekdonaldsu.

Saznajte i Šta se dešava kada prestanete da konzumirate kofein?

Izvor: Novosti.rs

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *