Abeceda ljubavnih začina i lekovitog bilja - Men`s Health

Abeceda ljubavnih začina i lekovitog bilja

Deo su brojnih darova prirode koji su nam nadohvat ruke – kad god ih poželimo. Upoznajte njihove čarobne moći.

CIMET
Možete ga naći svuda, u svim prodavnicama i hipermarketima. I to po niskim cenama. Osim toga što je afrodizijak, ima antiseptička svojstva i poboljšava probavu. Snažno podstiče insulinsku aktivnost pa je veoma koristan ljudima koji boluju od dijabetesa.

ĐUMBIR
Ne samo da je poznat kao afrodizijak, nego je i snažan antioksidans, antidepresiv, lek protiv mučnine i morske bolesti. Pomaže protiv bolova u želucu, reumatizma i bolesti živaca. Deluje protivupalno i sprečava zgrušavanje krvi.

KLINČIĆ
Uz afrodizijačka ima i antiseptička dejstva. Koristi se protiv zubobolje, deluje protivupalno i antikoagulativno. Glavni sastojak mu je eugenol. Pastile u kombinaciji s đumbirom su najbolji način upotrebe.

KORIJANDAR
Još jedna biljka poznata kao afrodizijak. Koristi se u obliku čaja (25 g semenki na litar vode). Sem toga, deluje i na probavu. Najbolji način konzumacije je baskijski liker Ižar.

METVICA
Postoji nekoliko vrsta, ali je nama najzanimljivija ljuta metvica, zbog izrazitih afrodizijačkih svojstava. Deluje umirujuće na nervni sistem i uzbuđujuće na polne organe. Odličan je lek za disajne organe.

CELER
Ima svojstva afrodizijaka zahvaljujući kumarinu pa je za preporuku s vremena na vreme spremiti supu. Deluje diuretički i sadrži osam različitih stvari koje sprečavaju rak.

Pročitajte i  Neverovatni rezultati: Nova studija otkriva kako nastaje tumor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *