5 ideja za zdrav i ukusan doručak - Men`s Health

5 ideja za zdrav i ukusan doručak

 

Predstavljamo vam hranljive jutarnje obroke koji se lako i brzo spremaju. I još važnije, možete ih jesti u hodu, piše Stvar ukusa.

Jabuka i sir

Balansiran doručak i lak za pripremu. Spakujte jabuku, sir, malo oraha i uživajte neobčnoj kombinaciji fantastičnih ukusa.

Šejk od jagode

Ukusan i zdrav mlečni napitak. Ubacite u blender sveže jagode i/ ili zamrznutu bananu, i dodajte im jogurt ili 1 dl mleka. možete napraviti i šejk od drugog voća po izboru.

Pogledajte i Ovako izgleda najzdraviji mogući doručak!

Mini pica

Ujutru možete pojesti parče jučerašnje pice, što je bolje nego da preskačete doručak, ili spremite nešto još bolje. Krišku prepečenog hleba, premažite krem sirom i dodajte paradajz. Začinite sa malo maslinovog ulja, solju i biberom.

Žitarice

Zobenim, pšeničnim i kukuruznim pahuljicama dodajte suvo voće, med ili neki drugi začin. Najčešće se služe sa mlekom ili jogurtom, a bogate su vlaknima, imaju malo masti i ovaj brzi obrok vas dugo drži sitim.

Pogledajte i Zdrav i ukusan doručak: Napravite sami savršeni ovseni keks!

Jaja u tortilji

Jedan od proteina koji se najbolje jede „s nogu“ je tvrdo kuvano jaje, ali ono nema vlakana, niti ugljenih hidrata. Zato ga presecite i urolajte u tortilju. Po želji dodajte parče slanine ili šunke i krišku sira. 

Pročitajte i  Grčki jogurt: 8 razloga zbog kojih bi trebalo da ga jedete svakodnevno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *