Pre obroka: Konzumiranje ove namirnice smanjuje unos kalorija! - Men`s Health

Pre obroka: Konzumiranje ove namirnice smanjuje unos kalorija!

 

Orašasti plodovi su pokazali veliki potencijal kod kontrole telesne težine. Naučnici sa Univerziteta Loma Linda otkrili su da 4-6 polovina oraha pre obroka uspešno smanjuje glad i pomaže manjem unosu kalorija u telo.

Otkrijte kojih 10 namirnica podižu energiju u bilo koje doba dana

Rezultati sprovedenog istraživanja su pokazali da su osobe, koje su bile na dijeti koja je obuhvatala unošenje manje kalorija i više masnoća, (koje su dobijale iz oraha) izgubile više telesne masnoće od onih koji su bili na dijeti s više ugljenih hidrata i manjim procentom masnoća.

Pogledajte i Najzdravije koštuničavo voće

 

Otkrijte i Uticaj oraha na naš organizam

BENEFITI ORAHA

Orasi ublažavaju glad i prirodno su bogati velikom količinom hranjivih materija, što znači da pomoću njih unosimo mnogo hranjivih materija u organizam sa smanjenim unosom kalorija.

Saznajte i Ove kalorične namirnice možete konzumirati bez griže savesti

Međutim, potrebno je znati da su orasi kalorični i lako je moguće da nesvesno pojedete veliku količinu ovih orašastih plodova i tako u telo unesete više kalorija nego što vam je potrebno.

Pogledajte i Koštuničavim voćem do idealne kilaže

Međutim ako kalorije u vašoj redovnoj ishrani (npr. šećer, kolači) zamenite približno jednakom količinom kalorija iz oraha, to će biti pun pogodak!

Orasi poseduju prirodnu sposobnost da regulišu apetit i time ćete kasnije manje jesti, a ujedno i pružaju niz blagotvornih hranjivih materija koje su nedvosmisleno bolje i zdravije od onoga što sadrže kolači i grickalice.

Saznajte i 4 namirnice bogate omega 3 masnim kiselinama

Izvor: Kiwi.hr

Pročitajte i  UŽINA KOJA TOPI KILOGRAME: 3 ukusne salate koje ćete obožavati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *